Meriç ve Tunca Nehirleri Alarm Veriyor

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kuraklık, kendini Edirne'de de gösteriyor.

Meriç ve Tunca Nehirleri Alarm Veriyor
Bazı bölgelerde çiftçiler yağmur dualarına başlarken, Meriç ve Tunca nehirleri yağışların azlığından dolayı kuruma noktasına geldi

Edirne'de Meriç ve Tunca nehirlerinde sular çekilince, ortaya kum adacıkları çıktı. Geçtiğimiz yıllarda yağışların fazla olmasıyla Bulgaristan'da bulunan barajların debileri yükselince, baraj kapaklarını açan Bulgaristan, Meriç Nehri yatağında suların ani bir şekilde yükselmesine, taşkınlara neden olmuştu. Taşkınlarla birlikte Meriç ve Tunca Köprüsü üzerini aşan sular şimdilerde köprülerin altında bulunan gözlerin bazılarında geçmez oldu.

Debisi düşen nehirlerde, yaz aylarından alışkın olduğumuz görüntüler ortaya çıktı. Çiftçiler yağışların az olmasından endişelenirken, kum adacıkları ise en çok martıların işine yaradı. Adacıklar, martıların gün içinde yaşamlarını sürdürdüğü alana dönerken, geçtiğimiz yıllarda sel baskınlarına neden olan Meriç Nehri, sularının çekilmesi ile oluşan kum şekilleri ile Karaağaç semtini ziyaret edenlerin ilgisine neden oldu. Kum adacıklarında bulunan martılar, fotoğraf çeken çok sayıda yerli ve yabancı turistlere ise güzel görüntüler oluşturdu.
Kaynak: İHA