Konyaaltı Belediyesi, Hsm’ye Ev Sahipliği Yaptı

Konyaaltı Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün (HSM) düzenlediği Tüberküloz Eğitim Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Konyaaltı Belediyesi, Hsm’ye Ev Sahipliği Yaptı

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Müdürlüğü, 67.Verem Eğitim ve Propaganda Haftası Etkinlikleri kapsamında Tüberküloz Eğitim Toplantısı düzenledi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Müdürü Ayşe Çakır Çelik ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ömer Özbudak, AIDS’ten sonra ölüme sebep olan bulaşıcı hastalıklar içinde ikinci sırada Verem’in yer aldığını söyledi.

Verem hastalığının belirtisi öksürük, yorgunluk, gece terlemesi, kilo kaybı ve kan tükürme şeklinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özbudak, “Verem hastalığının tanısında fizik muayene bulgularının yanı sıra akciğer grafisi, balgam mikroskobisi ve kültürü yapılması gerekir. Verem hastalığı kesin tedavisi olan bir hastalıktır. Ancak tedavisi 6-9 ay sürmekte ve çoklu ilaç kullanılması gerekmektedir” dedi.

Konuşmasında sosyal ve kültürel birçok etkinliğe imza attıklarını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhitten Böcek ise, belediye hizmet binasında 7 ayrı toplantı salonuyla tüm kamu ve kuruluşların hizmetinde olduklarını söyledi.

Başkan Böcek, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu toplantıya ev sahipliği yapmanın da mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA