Ergan Dağı’nda Kayak Sezonu Açıldı

Türkiye’nin en uzun kayak pistine sahip olan Ergan Dağı Doğa ve Kış Sporları Merkezi’nde kayak sezonu düzenlenen programla açıldı.

Ergan Dağı’nda Kayak Sezonu Açıldı
Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, açılışı kızaklarla kayarak yaptılar.
2013 Yılında resmi açılışı yapılan Ergan Dağı Doğa ve Kış Sporları Merkezi, Türkiye’nin en uzun kayak pisti, usta ve yeni kayak öğrenenler için oluşturulan pistler, gondol ve telesiyeji, kafeterya ve restaurant gibi sosyal tesisleri ve doğa harikası alanıyla Türkiye’nin en önemli kayak tesisleri arasında yer alıyor. Tesislerin işletmesi yapılan ihaleyle özel bir şirkete devredildi.

Daha önce 30 Aralık 2013 tarihinde açılış yapılması planlanan kayak tesisleri yeterli kar olmaması nedeniyle bugün gerçekleşti. Organizasyona Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, l Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ile kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.

Açılış nedeniyle ücretsiz olan etkinliklere vatandaşlar adeta akın etti.

3 bin 258 metre yüksekliğindeki Munzur Dağları’nın eteklerinde kurulan ve yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olan Ergan Dağı Kayak Merkezi geçtiğimiz yıl düzenlenen dağ kayağı şampiyonası ile hizmete girmişti. 12 Kilometre uzunluğundaki kayak pisti ile Türkiye’nin en büyük kayak merkezi unvanına sahip olan merkezin sezon açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Yamaç paraşütü halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile başlayan etkinlikte vatandaşlara çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Kayak severlerin yanı sıra vatandaşlar da kızaklarını alarak kayak merkezine koştu. Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun açılışı, yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki tepeden kızaklarla kayarak yaptılar. Zaman, zaman zor anlar yaşayan protokol üyeleri kazasız bir şekilde parkuru tamamladılar.

Yürütülen çalışmalar ile ilgili konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Ergan Dağı Kayak Merkezi’nin 4 yıl süren bir çalışma sonucu iyi bir noktaya geldiğini ifade ederek; “ Çalışmalara destek veren herkese teşekkür ediyorum, Erzincan’da görev yapan tüm valililerimiz buraya ağırlık verdi. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum” dedi.

Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise Erzincan’ın gelişmesine, kalkınmasına ve özellikle turizm merkezi olması yolunda hayalin gerçekleştiği Ergan Dağı’nda tüm kurumların dayanışmasıyla bölgenin ve Türkiye’nin en önemli merkezlerinden birisi olacağını söyledi.

Başkan Çakır; “Bu yıl özel sektör tarafından işletmeciliği başladı, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Son olarak konuşan Vali Abdurrahman Akdemir ise yaklaşık 1 aydır Ergan Dağı’nı kayak severlerin hizmetine sunmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek; “Tek eksiğimiz kardı, buna rağmen buranın açılışını gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl suni kar sistemini devreye sokarak aralık ayı içerisinde kayak severlerin hizmetine sunmuş olacağız. Ergan Kayak Merkezi’nde çok kişinin, çok büyük emekleri var. Burada 55 Milyon TL değerinde çok büyük bir yatırım var. En uzun pisti ile Türkiye’deki önemli kayak merkezlerinden bir tanesi. Aynı zamanda Erzincan’ın tanıtım yüzü Ergan. Günübirlik tesisleri ve konaklama tesislerini bir arada düşündüğümü zaman önümüzdeki yıllarda Ergan, doğal yapısıyla Türkiye’de dikkat çeken kayak merkezleri arasında olacağından hiç şüphemiz yok. Bu tesisleri bugün hizmete açan özel sektör temsilcimize teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan havanın güneşli olması nedeniyle gün boyunca kayakçılar ve vatandaşlar gondollarla çıktıkları kayak merkezinde keyifli bir gün yaşadılar.
Kaynak: İHA