Mazlum-der Şırnak Şubesi'nden Takipsizlik Kararına Tepki

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Şırnak Şubesi, 34 kişinin ölümüyle ilgili davada askeri savcılığın verdiği takipsizlik kararına tepki gösterdi.

Mazlum-der Şırnak Şubesi'nden Takipsizlik Kararına Tepki

Genelkurmay Askeri Savcılığı, 34 kişinin öldüğü olaya ilişkin açılan soruşturmada takipsizlik kararı vermesine tepki gösteren Mazlum-Der Şırnak Şubesi, toplumsal hafıza adına kaygılandırıcı bir durum olduğunu belirtti.

Mazlum-Der Şırnak Şubesi adına açıklama yapan Av. Abdullah Umran Ekinci, "Bilindiği üzere Roboski katliamı veya Uludere katliamı olarak bilinen Şırnak ili Uludere ilçesi Gülyazı ve Ortasu köylerinden Irak sınırına geçmiş ve dönmekte olan sivillerin sınırın sıfır noktasında 28 Aralık 2011 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu meydana gelen saldırıda; 17’si çocuk olmak üzere toplam 34 insanın toplu halde hayatını kaybettikleri olay, Türkiye tarihinin en talihsiz ve utanç verici olaylarından biri olarak tarih sahnesinde yerini almıştır. Toplumsal barışın sağlanması en başta biz hukukçular olmak üzere tüm yurttaşların asli insani görevidir. Roboski katliamının üzerinden tam iki yıl geçmiş olmasına rağmen faillerin halen cezalandıramamış olması ve söz konusu olayla ilgili olarak Genel Kurmay Başkanlığı Askeri Savcılığınca 7 Ocak 2014 tarihinde kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı kararının verilmiş olması toplumsal hafıza adına kaygılandırıcı bir durumdur" dedi.

Kaynak: İHA