Başkan Çakır’ın Yeni Yıl Mesajı

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır yeni yıl dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Çakır’ın Yeni Yıl Mesajı
Başkan Çakır mesajında; “Ömür hanemizden geçen 1 yılı daha geride bıraktık. Sıkıntılı anlarımız da oldu, mutlu günlerimiz de. Göreve geldiğimiz günden buyana yaklaşık 5 yıl gibi bir zaman oldu. Bu süre içerisinde çok çalıştık ve hemşehrilerimize layık olmaya, bize duyulan güveni boş çıkarmamaya özen gösterdik.Şehrimizde güzel gelişmeler oldu. Erzincan’ın ilk uydudan yayın yapan televizyonu hizmete girdi. 42 ülkeden 125 sporcunun katıldığı dev bir organizasyon ile Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonasına ev sahipliği yaptık. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül Beyefendiyi Cumhurbaşkanı olarak ilk kez şehrimizde ağırladık. Kentimizde Et ve Süt Kurumuna ait ilk Beyaz Et Entegre Tesisi kurulması çalışmaları başladı.

Şehrimizin ilk köprülü yonca kavşağı hizmete sunuldu. Yine Ergan Dağı Tesisleri Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası ile bu yıl hizmete sunuldu. Kentimizde ilk kez şehrin gelecek on yılını planlayan bir Yerel Kalkınma Planı hazırladık. Üniversite hastanemiz de ilklere imza attı. Çok önemli ve üst düzey bilgi, birikim ve donanım gerektiren operasyonlar, tedaviler ilimizde yapılmaya başladı.

Belediye olarak da bir çok önemli çalışmaya imza attık. Dev üst yapı hamlesi kapsamında 100 kilometreyi aşkın asfalt ve 200 Km kaldırım çalışması yürüttük. Yine geçtiğimiz yıl başladığımız alt yapı hamlesi kapsamında çalışmalarımızı aralıksız sürdürerek, 1.000 kilometrelik alt yapı yenileme çalışmasının 600 kilometrelik kısmı tamamlandı. Yeni Otogar, Toplu Taşımada Dönüşüm, Saat Kulesi ve bölgesi dönüşüm çalışması, Buğday Meydanı, Galericiler Sitesi, Ekşisu Süt Otu Mesire Alanı, Halk Pazarı, Hırdavatçılar Çarşısı, Kanatlı Hayvan Parkı ve Kafeteryası gibi bir çok projeyi tamamladık ya da tamamlanma aşamasına getirdik. 5 Yılda 96 yeni park, 28 Okul Bahçesi, 22 İbadethane Bahçesi, 84 Spor alanı, 10 bin m yürüyüş yolu, 22 Yol genişletme Çalışması, 11 Yeni Kavşak, 12 Muhtar Evi çalışmalarını tamamlama imkanı bulurken 2013 yılı içerisinde de bu projeler kapsamında çalışmalar yürüttük. Taksim Mahallesi Kentsel Dönüşümünü 2013 yılı içerisinde tamamladık. Belediyemiz hizmet kalitesini belgeleyerek ISO Standart Belgesi almaya hak kazandık.2013 yılı içerisinde, 1470 yeni doğan bebeği, 450 düğünü, 180 sünnet düğününü, 580 cenaze evini ilk biz ziyaret ettik. 2013 yılı içerisinde 1200’den fazla hasta ziyareti gerçekleştirdik. Mahalle meclisleri, komşu buluşmaları, sabah buluşmaları, esnaf meclisleri gibi bir çok programla hemşehrileririmizle bir araya gelme imkanı bulduk. Siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini, basın kuruluşlarını her altı ayda bir kez ziyaret ettik. Biz önümüzdeki yılların, şehrimiz için, ülkemiz için atılım, kalkınma ve ayağa kalkma yılları olması maksadı ile hazırladığımız 10 Yıllık Yerel Kalkınma Planının, bu şehri 2023 yılına taşıyacak projeleri içerdiğini hatırlatarak, şehrimizin bu çizgide yarınlara taşınacağını ümit ediyoruz. Bütün hemşehrilerimize, yeni yılda hayırlar temenni ediyorum. Yeni bir yıla girerken aramızda olmayan kardeşlerimize, büyüklerimize Allah’tan rahmet temenni ediyorum. Özellikle 2013 yılının son günlerinde kaybettiğimiz mesai arkadaşımız Fuat Sağır beyefendiyi rahmetle yad ediyor, ailesine ve mesai arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum. Dünyaya yeni gelen bebeklerimize mutlu bir ömür diliyorum.Sevdiklerinizle birlikte nice yeni yıllara.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA