Türk-İş Genel Başkanı Atalay'ın Maden Ocağı İzlenimleri

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, maden ocağındaki incelemelerine ilişkin, "Bu emeğe şapka çıkartarak, saygı duymak lazım" dedi.

Göreve gelmesinin ardından ilk ziyaretini Zonguldak'a gerçekleştiren Atalay, Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağının eksi 530 kodunda TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ve konfederasyona bağlı bazı sendikaların genel başkanlarıyla incelemelerde bulundu.

Atalay, maden ocağı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, kömürün çıkarıldığı Karadeniz'in 2 kilometre altındaki noktada yaklaşık 2 saat madencileri ziyaret ettiklerini söyledi.

Maden ocağına üçüncü girişi olduğunu anlatan Atalay, "Yanımızda ilk defa giren arkadaşlarımız vardı. Bu emeğe şapka çıkartarak, saygı duymak lazım. Başbakan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'ndan talebim var, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın bakanlığı bırakmadan bir kez ocağa girmelerini istiyorum. Ondan sonra bu şartları birlikte konuşmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Atalay, maden ocağında 4 kişinin çalışması gereken yerde 2 kişinin istihdam edildiğini, bunun da iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından çok tehlikeli olduğunu vurgulayarak, "Buna çözüm bulmanın yolu var. TTK'nın 5 bin işçi açığı var, işçi almak gerekli. Yerin altında 14 yıldır çalışan kardeşlerimiz var. Bunların bir bölümü kadro almayan arkadaşlarımız. Onların da moralini takviye etmek lazım" diye konuştu.

Kaynak: AA