Kocaeli'den Kısa Kısa

KOCAELİ - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, "Canlı Maymun Lokantası" adlı eserle yeni sezona "merhaba" diyecek.

Sahne provalarının devam ettiği "Canlı Maymun Lokantası" oyunun prömiyeri 10 Ekim'de yapılacak.

Petrol zengini bir çiftin balayı tatillerini geçirmek için gittikleri Hong Kong'da, değişik tatları denemek istemeleri üzerinden kurgulanan oyun, doğu ile batı arasındaki kültürel çatışmayı farklı anlatımla izleyenlere sunacak.

Yönetmenliğini Murat Karasu'nun yaptığı oyunda, şehir tiyatrosu sanatçılarından Engin Benli, Meltem Özsavaş, Ahmet Yaşar Özveri, Çiğdem Sarıhan Benli, Aydın Sigalı ve Ozan Şahin rol alıyor.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Güngör Dilmen'in önemli eserleri arasında yer alan "Canlı Maymun Lokantası", ilginç dekor ve kostümleri ile de dikkat çekiyor.

Trajikomik oyunun dekor tasarımında Ethem Özbora, kostüm tasarımında Başak Özdoğan, ışık tasarımında ise Yaşar Demirkıran görev alıyor.

- KBB Konservatuvarı sınavları 14-16 Eylül'de yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi'nin 2013-2014 eğitim dönemi sınavları 14-16 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Beliyeden yapılan yazılı açıklamada, 890 adayın sınav için başvuru yaptığı, sınavların 14-16 Eylül'de yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada, Konservatuvar Bölümü için sınavların Leyla Atakan Kültür Merkezi Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğünde, Güzel Sanatlar Eğitim Merkezinin sınavlarının merkezin Anıt Park'taki binasında, Bale Bölümü'nün sınavlarının ise Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yapılacağı belirtildi.

Konservatuarda 2013-2014 eğitim döneminin 23 Eylül'de başlayacağı kaydedilen açıklamada, şunlar bildirildi:

"Konservatuvarda bu yıl Batı, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Tasavvuf Musikisi, halk oyunları ve bale bölümlerinin ilgili branşlarında eğitim verilecek. Branşlardan, 5 ile 55 yaş arasındaki farklı yaş grupları da yararlanabilecek. Ayrıca yine konservatuvar bünyesine bağlı olarak faaliyet gösteren Güzel Sanatlar Eğitim Merkezinde de resim, seramik, ebru, hat ve tezhip ve çini branşları yer alacak."

Kaynak: AA