Havaların Soğuması, Tren Seferlerini Düşürdü

BİTLİS - Sonbahar havasının kendisini hissettirmesiyle Tatvan sahil şeridinde gezenlerin sayısı azalırken, sahil turları düzenleyen nostaljik tren seferlerinde yolcu sayısında azalma görüldü.

Yaz sezonu boyunca sahil şeridinde günde yaklaşık 20 tur düzenleyen Sahilyolu Ekspres Treni, havaların soğumaya başlamasıyla yolcu sayısının düşmesi sonucu sefer sayısı günde üçe düşürdü.

Her seferde gidiş dönüş olarak toplam 6 kilometrelik gezi turu düzenlediklerini belirten tren makinisti Menderes Soyulmuş, şöyle konuştu:

"Havaların soğumaya başlaması nedeniyle yolcu sayısı ve sefer sayısı düştü. Yaz sezonunda günde 20 sefer ve her seferde en az 60-70 yolcuyla tur yapıyorduk. Şu anda sefer sayısı günde 3'e düştü ve her seferde ancak 10-15 yolcu toparlayabiliyoruz. Van Gölü sahil şeridinde 3 kilometre gidiş 3 kilometre de geliş olmak üzere toplamda 6 kilometrelik tur yolumuz var. İnsanlar için güzel bir hizmet sunuyoruz."

Tren seferlerine kasım ayına kadar devam edeceklerini ifade eden Soyulmuş, uygun hava şartlarına göre kasım ayı sonuna kadar da seferlere devam edebileceklerini söyledi.

Kaynak: AA