Chp'in 90. Kuruluş Yıl Dönümü

AYDIN - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "CHP bir devrim partisidir. Devrimin içinden doğmuş ve yeni bir düzen kurmuş ve yeni bir ülke yaratmıştır" dedi.

Tezcan, CHP'nin 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kuşadası Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, CHP'nin 90. kuruluş yıl dönümünün Türkiye'nin her yerinde etkinliklerle kutlandığını söyledi.

CHP'nin kurulduğu 9 Eylül tarihinin, Türkiye'nin son karış toprağının düşman işgalinden kurtulup, tam bağımsızlık inancının bütün dünyaya ilan edildiği gün olduğunu ifade eden Tezcan, "İzmir'de düşmanın denize döküldüğü gün. Bugün aynı zamanda İzmir'in kurtuluşunu ve Türkiye'nin kurtuluşunu kutluyoruz" dedi.

Partinin kurulduğu günün 9 Eylül olmasının tesadüf olmadığını vurgulayan Tezcan, şunları kaydetti:

"Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün CHP'nin kuruluşunu 9 Eylül'e dek getirmesinde büyük bir mesaj vardır. CHP bir devrim partisidir. Devrimin içinden doğmuş ve yeni bir düzen kurmuş ve yeni bir ülke yaratmıştır. Bundan onur duyuyoruz. Bundan rahatsız olanlara inat, onur duyuyoruz. CHP, üç büyük devrime imza attı. Cumhuriyeti kurdu, ülkeyi çok partili hayata geçirdi ve sosyal demokrasiyi getirdi. Şimdi dördüncü devrim zamanı. O da daha fazla özgürlük. Özgürlüğü her alanda getirmek zorundayız."

Kaynak: AA