7. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu

ESKİŞEHİR - Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla başladı.

Eskişehir'in tuğla ve kiremit tarihine tanıklık eden İsmet İnönü Caddesi'ndeki eski Kurt Kiremit Fabrikası'ndaki etkinlikte konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bu yıl düzenlenen sempozyumu mayıs ayında hayatını kaybeden Prof. Dr.Taciser Sivas anısına düzenlendiğini söyledi.

Sempozyumun ömrünün uzun olmasını dileyen Ataç, Eskişehir halkının katkılarıyla bu konudaki etkinliklerin daha ileriye gideceğini düşündüğünü kaydetti.

Ataç, sempozyuma katılımın her yıl biraz daha fazla olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Pişmiş toprak sempozyumu kentin belleği ve kimliği olma yolunda ilerliyor. Bu yıl 11 farklı ülkeden sanatçımız var. Pişmiş toprak sempozyumu dünyada nadir gerçekleştirilen sempozyumlar arasında yer alıyor çünkü buradan çıkan eserler büyük boyutlu eserler. O yüzden gelen sanatçıların bu konuda ciddi şaşkınlıkları oluyor. Yaklaşık 15 günde bu çalışmaları keyifle yapıyorlar. Daha önce yapılan altı sempozyumda kente 70'in üstünde heykel kazandırıldı. Ayrıca sempozyumla ilgili bu zamana kadar 6 bildiri kitabı ile 300 makale yayınlandı. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Bilimsel toplantı, konser, sergi, müzik ve tiyatro etkinliklerinin yapılacağı sempozyuma dünyaca ünlü terra-cotta sanatçıları katılacak. Sempozyumun bu yıl konukları, Türkiye'den Meliha Coşkun, Emre Feyzoğlu, Soner Genç, Gökhan Taşkın, Ömür Tokgöz, Veysel Özer, Macaristan'dan Beata Rostas, Almanya'dan Renee Reichenbach ile Amerika Birleşik Devletleri'nden Alexis Gregg ve Tanner Coleman olacak.

Tüm etkinliklerin halka açık ve ücretsiz olarak düzenleneceği sempozyum, 22 Eylül'de sona erecek.

Kaynak: AA