20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ne Doğru

ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında "Hababam Sınıfı" sergisi açılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yönetmen Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eseri "Hababam Sınıfı"na özel serginin 11 Eylül Çarşamba günü 75. Yıl Sanat Galesi'nde vatandaşların hizmetine girecek.

Dört bölümden oluşacak serginin ilk bölümünde "Dolmuş Dergisi"nde yayımlanan "Hababam Sınıfı" karikatürlerinin, ikinci bölümünde ise 1965'te Ulvi Uras Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye konan "Hababam Sınıfı" müzikalinin fotoğraflarının yer alacağı bildirildi.

Yönetmen Ertem Eğilmez dönemi ile başlayacak üçüncü bölümde ise "Hababam Sınıfı", "Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı", "Hababam Sınıfı Uyanıyor", "Hababam Sınıfı Tatilde" ve "Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor" isimli filmlerin fotoğraflarından oluşan bir seçkinin, dördüncü bölümde de set fotoğraflarının bulunacağı belirtildi. Açıklamada, oyuncular Münir Özkul, Ayşen Gruda, Adile Naşit ve Kemal Sunal'ın heykellerinin yer alacağı bir bölümün sergide hizmete gireceği de duyuruldu.

Serginin 30 Eylül'e kadar gezilebileceği daha sonra ilgili materyallerin Adana Büyükşehir Belediyesi Sinema Müzesi'nde yıl boyunca sergileneceği kaydedildi.

Kaynak: AA