Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali

Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde düzenlenen Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor.

Festival kapsamında Apollon Tapınağı'nın yanındaki alanda Enbe Orkestrası'nın vereceği konser öncesinde konuşan Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, Festival Özel Ödülü'nün bu yıl Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e, Festival Sanat Ödülü'nün ise Enbe Orkestrası kurucusu ve şefi Behsat Gerçeker'e verileceğini söyledi.

Enbe Orkestrası'nın geçen yıl da festivalde konser verdiğini anlatan Uçar, Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali tarihinde ilk defa bir gurubun 2 yıl üst üste konser verdiğini kaydetti.

Uçar, daha sonra Festival Sanat Ödülünü Gerçeker'e takdim etti.

Daha sonra Enbe Orkestrası sahne aldı. Çok sayıda yerli ve yabancı sanatseverin izlediği konserde, izleyenler gurubun bazı şarkılarına da eşlik etti. Enbe Orkestrası, opera aryalarından napoliten ve hafif müziğe, ünlü müzikallerden yabancı ve Türkçe pop müziği repertuarını bir arada sundu.

Tuncay Kayış & Golden Trombon Orkestrası'nın 9 Eylül Pazartesi günü vereceği konserle devam edecek festival, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin 14 Eylül Cumartesi akşamı Antik Tiyatro'daki gala konseri ile sona erecek.

Kaynak: AA