Türkiye Şampiyonu Kız Voleybol Takımı Amerika Yolcusu

23 Nisan 2013 tarihinde Ankara’da yapılan Türkiye Şampiyonasında birinci olan Fehmi Öney Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Yetiştirme Yurdu Kız Voleybol Takımını Amerika’ya gitmeden önce Düzce Valisi Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti.

Türkiye Şampiyonu Kız Voleybol Takımı Amerika Yolcusu
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı arasında imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında hazırlanan “Uluslararası Spor Değişim Programı Projesi” Gençlik ve Spor Bakanlığınca kabul edilmiş olup, proje kapsamında, yurt genelindeki 7 bölgede koruma ve bakım altındaki 14-18 yaş grubu gençlerden kız ve erkek voleybol takımları oluşturulmuştur.

Bu takımlar arasında Amasya ilinde düzenlenen müsabakalarla, Düzce Fehmi Öney Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü kız voleybol takımı, Karadeniz bölge birincisi olmuştu. Ardından 23 Nisan 2013 tarihinde Ankara’da yapılan Türkiye Şampiyonasında birinci olarak ödüllerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan aldılar. Proje kapsamında şampiyon olan takım 7-14 Eylül 2013 tarihleri arasında ABD Chicago kentinde gerçekleştirilecek dostluk maçına katılacak ve ülkemizi temsil edeceklerdir.

Voleybol takımı ABD’ye gitmeden önce Vali Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret ettiler. Vali Ali İhsan Su, “Böyle bir müesseseye yerini bağışlayan değerli hayırsever Şükran Öney’e, yardımları için Erdoğan Bayık’a ve bütün hayırseverlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Amerika'nın Chicago kentinde düzenlenecek olan dostluk maçına gidecekler, onlara hayırlı yolculuklar diliyorum, başarılarının devamını diliyorum. Evlatlarımızın da filenin sultanları olma konusunda önemli adımlar atacaklarına inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA