Torbalı’da Demokratlar Yeniden ‘saydam’ Dedi

Demokrat Parti (DP) Torbalı ilçe olağanüstü kongresi yapıldı.

Torbalı’da Demokratlar Yeniden ‘saydam’ Dedi
Tek liste ile gidilen kongrede mevcut Başkan Hayati Saydam güven tazeledi

Belediye binası toplantı salonunda gerçekleştirilen kongreye Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yıldız Sivrikaya, CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emirdar, DP İl Başkanı Osman Varol, SP İlçe Başkanı Ahmet Sertcan, İşçi Partisi İlçe Başkanı Muzaffer Yıldırımer, DP Kemalpaşa eski ilçe başkanı Metin Dökmeciler, MHP Belediye Başkan Adayı Yurdadoğ Mutlu, Torbalı ilçe yönetimi ve partililer katıldı.

Divan kurulunun oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Yönetim kurulu ve denetim kurulu raporlarının okunup ibrasının ardından yapılan siyasi konuşmalarda DP’nin yeniden iktidara yürüyüşü için çalışıldığını ifade eden DP Torbalı İlçe Başkanı Hayati Saydam, Türkiye’nin DP’ye ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Hedefimiz yeniden iktidar olmak ve Türkiye’yi ileri hedeflere taşımaktır.” dedi

Tek liste ile gidilen kongrede mevcut Başkan Hayati Saydam güven tazeledi. DP İlçe Başkanı Saydam, kongreye katılan partililere teşekkür etti. Yeniden ilçe başkanı seçilen Saydam’ın yönetim kurulunda; Ahmet Dalgıç, Yıldıran Kaplan, Nurettin Girgin, Sunay Coşkun, Güley Açıkgöz, Hasan Akbıyık, Yaşar Yılmaz, Fikret Hançer, İbrahim Demir, Mahmut Kömürcü, Fevzi Öncel, Zeynel Memiş, Fuat Durmaz, Apti Polat, Hasan Filiz, Kenan Koldaş, Ali Aydın, Cezmi Şentürk yer aldı.
"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE İDDİALIYIZ"
Demokrat Parti’nin Onursal İlçe Başkanı Asuman Altınay, “Önümüzdeki yerel seçimlerde çok iddialıyız. Emaneten verdiğimiz belediyeleri tek tek geri alacağız. Türkiye'nin Demokrat Partiye demokrasiye ihtiyacı vardır. DP'nin eskisi gibi ayağa kalkması ve iktidara yürümesi gerekiyor." dedi.

DP İzmir İl Başkanı Osman Varol da yaptığı konuşmada, “İzmir Türk siyasetinin mihenk taşıdır. DP’yi yeniden doğurmak için tabandan genel merkeze kadar çabalarımız uğraşlarımız sürüyor. Bu ortam da siyaset yapmak çok zor. Hepiniz ailenizin çocuğunuzun rızkından ayırıyor, zamanınızdan ayırıyor; DP çatısı altına geliyorsunuz. Türkiye’de kardeşlik duygusunu yok ettiler. Kardeş olarak Mısır’ı Filistin’i Suriye’nin bir kısmını kabul eden bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. IMF’ye borcumuzu bitirdik diyenler var. 2002’de iktidara geldiklerinde Türkiye'nin dış borcu 102 milyar dolarken, bu rakam şuan 300 kusur milyar dolarda.” dedi.

Kaynak: İHA