Tunus Nahda Hareketi Üyesi Birgavi'nin Riva'da Boğulması

İSTANBUL - İstanbul Kongre Merkezi'ndeki 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'na katılmak üzere Türkiye'de bulunan Tunus Ulaştırma Bakanı Abdulkerim el-Haruni, İstanbul Riva'da denizde boğularak hayatını kaybeden Tunus Nahda Hareketi Partisi Danışma Kurulu Üyesi ve Din İşleri Bakanlığı danışmanı Ahmed el-Birgavi'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Tunus halkına başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında Haruni, ''Tunus ve bizim için çok değerli olan kardeşim Ahmet'in şehadetinden dolayı kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevgili Tunus halkına sabır temenni ediyorum'' dedi.

Birgavi'nin vefatının Tunus için büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Haruni, şunları söyledi:

"Kardeşim Ahmed, devrim öncesi diktatörlük döneminde halkın özgür kalması için mücadele etmiş, devrime giden süreçte halkı yönlendirmede önemli rol oynamıştı. Devrim sonrasında hukuk devletinin kurulması çalışmalarında aktif rol alarak stratejik role sahip Din İşleri Bakanlığı danışmanlık görevinde bulunmuştu. Görevi esnasında özellikle toplumsal barışı tesis etme konusunda başarılı çalışmalar yürütmüştü. Ahmed kardeşimiz, hayatını Filistin mücadelesine adamıştı. Türkiye'ye Filistin temalı foruma gelmişti. Vefatı bizi derinden üzdü."

Nahda hareketi içerisinde Birgavi'nin şahsiyeti ve etkinliğiyle kendisine değer verilen ve sürekli görüşlerine başvurulan bir şahsiyet olduğunu dile getiren Haruni, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birgavi, İslam tarihinde köklü geçmişi olan, siyaset ve ekonomide güçlü bir yere sahip olan Türkiye'ye İslam ümmetine hizmet için geldiği sırada boğulma tehlikesi geçiren aile fertlerinden birisini kurtarmak isterken hayatını kaybetti. Birgavi sürekli kardeşleri için fedakarlıkta bulunmayı tercih ederdi. Her zaman önce Müslüman kardeşim derdi. İşte bundan dolayı Ahmed el-Birgavi, Tunus halkı ve ailesi için bir şeref timsali olarak kalacaktır. Bundan sonra İslam ümmeti, Filistin ve Tunus halkı Birgavi'yi rahmet ile anacak ve kalplerinde yaşatmaya devam edecektir"

Haruni, "Birgavi'nin cenazesinin ülkesine nakliyle ilgili resmi işlemleri rekor denilebilecek seviyede gerçekleştiren başta Türk yetkilileri, THY ve Tunus Büyükelçiliği görevlilerine teşekkür ediyor Birgavi başta olmak üzere tüm İslam şehitlerine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Birgavi başta olmak üzere tüm İslam şehitlerine Allah'tan rahmet dileyen Tunus Ulaştırma Bakanı Abdulkerim el-Haruni, İstanbul Riva'da denizde boğularak hayatını kaybeden Tunus Nahda Hareketi Partisi Danışma Kurulu Üyesi ve Din İşleri Bakanlığı bakan danışmanı Ahmed el-Birgavi'nin cenaze işlemleri için Türk yetkililerin gösterdiği ilgiye teşekkür etti.

AA muhabirine açıklama yapan Birgavi'nin oğlu Hasan da şunları söyledi:

"Filistin davasıyla ilgili çalışmaları nedeniyle ben daha bebekken tutuklanan babamla ancak 7 yaşıma geldiğimde salıverildiği zaman tanışma fırsatı buldum. O bir mesaj taşıyordu. Hayatı boyunca İslam davası için mücadele etti. Hayatını bu uğurda feda etti. Filistin davası için yıllar önce arzuladığı şehadete memleketi Tunus ve Filistin'den çok uzaklarda Türkiye'de kavuştuğunu temenni ediyorum. Tüm hayatını İslam davasında harcayan babamı şehit sayıyor, Allah'tan şehadetini kabul etmesini niyaz ediyoruz."

Kaynak: AA