Alt Minikler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası

ERZURUM - Palandöken Belediyespor Kulübü Boks Takımı, Alt Minikler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası'nda üçüncü oldu.

Burdur'da, Hüsnü Bayer Spor Salonu'nda Boks il temsilciliği ile Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakaya, 47 ilden 362 sporcu katıldı.

Şampiyonada rakiplerini yenen Palandöken Belediyespor Kulübü'nden Ahmet Kaya, 65 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu. Palandöken Belediyesi Boks Takımının Antrenörü Gürkan Sönmez, yaptığı açıklada, verilen destekler sayesinde son yıllarda boks sporunun Erzurum'da ciddi bir ivme kazandığını ifade etti.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar da sağlıklı ve ahlaklı nesiller yetiştirmek adına her türlü fedakarlığın yapılacağını ifade ederek, belediye olarak son dört yılda sosyal, kültürel ve sportif alanda büyük ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

Sportif alanda ülke başarılarının yanına uluslararası başarıları da eklediklerinin altını çizen Bulutlar, şunları kaydetti:

"Birinci ligde mücadele veren güreş takımımız var. Pasinler'de yapılan Karakucak güreşlerinde şampiyon oldu. ikinci ligde mücadele eden voleybol takımı, futbol takımı, Türkiye şampiyonluğu bulunan atletizm takımı, atlı cirit takımı ve boksta Türkiye şampiyonluğu ve Türkiye üçüncülüğü elde ettik. Bu başarıların bir tesadüf olmadığı gerçeği ortada. Milli takımlara, güreş, boks ve atletizm sporlarında çok sayıda milli sporcular kazandırdık. Bu başarılar bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. En önemlisi ise sağlıklı ve ahlaklı nesiller yetişmesine katkıda bulunuyor olmamızdır."

Kaynak: AA