Dünyanın En Ünlü Atları ‘uluslararası Yarış Festivali’ İçin Veliefendi Hipodromun’da

Türkiye Jokey Kulübü tarafında her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Uluslararası Yarış Festivali bu yıl 7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Dünyanın En Ünlü Atları ‘uluslararası Yarış Festivali’ İçin Veliefendi Hipodromun’da
Tüm dünyadan popüler safkanların katıldığı ve yarışseverlerin büyük ilgi gösterdiği ‘Uluslararası Yarış Festivali”, koşularla olduğu kadar verilecek ikramiyeyle de adından söz ettiriyor. Dünya atçılığının son yıllarda büyük ilgi gösterdiği Uluslararası Yarış Festivali’ne; İngiltere, Almanya, ve Azerbaycan gibi bir çok ülkeden safkanların kayıtları gerçekleştirildi.

İKİ GÜNDE TOPLAM 1.678,750 EURO İKRAMİYE DAĞTILACAK!
Festival kapsamında gerçekleştirilecek 6 koşuda yetiştiricilik primleri dahil olmak üzere, toplam 1.678,750 Euro para ödülü dağıtılacak. En yüksek toplam ikramiye; 459.000 Euro ile ‘Topkapı Koşusu’nda dağıtılacak. Koşunun birincilik ikramiye ise; 270.000 Euro.

ŞEYH MAKTOUM’UN ATLARI DA TÜRKİYE’DE
Yarış festivalinde koşular, ikramiyeler ve festival kapsamında sahne alacak olan Amerikalı Rap sanatçısı Flo Rida ile Murat Boz’un yanı sıra; dünyanın en iyi safkanları da dikkat çekiyor. Birleşik Arap Emirlikler Başbakanı Mohammed Bin Rashid Al Maktoum'un sahibi olduğu Godolphine ekürisine ait ‘Quick Wit ve ‘Lost in The Moment’, Ebru Gündeş’e ait ‘Duty Free’, Sergen Yalçın’a ait safkan İngiliz ‘Kazım Baba’, Azerbaycan Devleti Atçılık Federasyonu’na ait ‘Xanim Giz’ ve ‘Red Fighter’ iş adamı Talip Öztürk’e ait ‘Talip Han’ve Talip Girl’, Reza Zarrab’a ait, ‘El Ganador’ ve Faruk Tınaz’a ‘Sars’ bunlardan bazıları.

Festival takipçilerinin yarışlarda ilgisini çeken at ve at sahibi ise; ‘Quick Wit ve ‘Lost in The Moment’ ile Şeyh Maktoum’a ait Godolphin Ekürisi.

Türkiye Jokey Kulübü tarafından gerçekleştirilen ‘Uluslararası Yarış Festivali’ boyunca Veliefendi Hipodromu’nda, etkinlikler de dahil olmak üzere toplam 100 bin kişinin ağırlanması bekleniyor.
Kaynak: İHA