Çorum Polisi’nden Üniversitesi Öğrencilerine Leblebi

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Hitit Üniversitesi’ne kayıt için gelen öğrencilere leblebi dağıttı.

Çorum Polisi’nden Üniversitesi Öğrencilerine Leblebi
Çimento Kavşağında uygulama yapan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri çocuklarını kayıt için kente getiren sürücüleri durdurdu. Aileleri önce trafik kuralları hakkında bilgilendiren polisler daha sonra çocuklarını kayıt için getiren ailelere leblebi hediye etti.

Çorum emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, her trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğunu söyledi.

Karayollarında meydana gelen trafik kazalarının büyük bir bölümünün yeterli dinlenme yapmadan yorgun araç kullanan sürücüler tarafından yapıldığını dile getiren Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, uykusuz ve yorgun araç kullanmanın alkollü araç kullanmak kadar tehlikeli olduğunu belirtti.

Trafik kazalarının meydana gelmesinde önemli etkenlerden birisinin hız olduğunu dile getiren Doğan, “Saatte 35 kilometre hız yapan hız yapan bir yol kullanacısının görüş alanı 104 derecedir. Görüş açısı hız arttıkça daralmakta olup 65 kilometrede 70 dereceye 130 kilometrede ise 30 dereceye düşmektedir. Görüş açısının 30 dereceye kadar düşmesiyle birlikte tünel görüşü oluşur, yani sürücü yalnız yolu görüp izleyebilir. Karayolunun kenarındaki olayları, hareketleri ve canlıları izleyemez, fark edemez” dedi.

Emniyet kemerinin yaşam güvencesini sağlayan ücretsiz bir kask olduğunu dile getiren Doğan, “Emniyet kemeri aynı zamanda kazalarda meydana gelebilecek yaralanmaları azaltan bir güvenlik tedbiridir. Araç içerisindeki tüm emniyet kemerlerinin uygun şekilde bağlanılarak kullanılması insan yaşamının korunması çok önemli bir faktördür. Özellikle küçük yaştaki yolcuların da emniyet kemerlerini uygun şekilde bağlamaları uyulması gereken bir zorunluluktur” diye konuştu.

Kaynak: İHA