Ak Partili Alpay’dan, Ebmc’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, yeni faaliyete giren Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti'ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ak Partili Alpay’dan, Ebmc’ye Hayırlı Olsun Ziyareti
Cemiyet Başkanı Nafiz Koca’dan bilgiler alan Alpay, Elazığ'da 3. gazeteciler cemiyetinin kurulmasının Elazığ’ın şehir kültürünü temsil etmesi ve potansiyelini ortaya koyması açısından önemli olduğunu söyledi.

Uluova Sulama Projesi'ne de değinen Alpay, süreci takip ettiklerini belirterek, bu projenin çok büyük bir proje olduğuna dikkat çekti. Alpay, “Beyhan 1 barajından kendi cazibesiyle gelen kapalı basınçlı boru ve damlama yağmurlama sistemi esas olmak üzere bu sistemle gelecek suyla yapılacak Elazığ Uluova Sulama Projesi'yle yaklaşık 240 bin dönümlük arazi sulanacak, yaklaşık 200 bin dönümü kendi cazibesiyle yani bir enerji ihtiyacı istemeksizin suyu olacak. Resmi görüşmeleri takip ediyorum. DSİ Genel Müdürlüğü bununla ilgili oluru verdi. Yani resmi karar verildi.

Bu yılın sonuna gitmeden de projenin kendisini yatırım programına alacağız. Projeyi yatırım programına alırsak Elazığ’ın kaynak suyu kalitesinde içme suyuna sahip olacak” dedi.

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti’ne ziyaretinden dolayı Alpay’a teşekkür eden Cemiyet Başkanı Nafiz Koca ise, cemiyet hakkında bilgiler verdi.
Kaynak: İHA