Malatya'daki Sahte Raporla Kürtaj İddiası

MALATYA - Malatya'da, yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlar düzenleyerek sonlandırdığı ve rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan Prof. Dr. Ö.Ç'nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu yargılanan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ö.Ç. ile tutuksuz sanıklardan bazıları avukatlarıyla hazır bulundu.

Duruşmada, tanıklar B.A, G.Ö. ve A.K. dinlendi. B.A. ve G.Ö, tüp bebek tedavisi için Ö.Ç'ye, A.K. ise kürtaj yaptırmak için tutuksuz sanık Doç. Dr. Ş.H'ye başvurduğunu belirtti.

Tedavileri sonucunda kendilerine herhangi bir fatura ya da fiş verilmediğini iddia eden tanıklar, sanıklardan şikayetçi olmadıklarını ifade etti.

Ö.Ç, maaşının üzerindeki tedbir kararının kaldırılmasının kendisini bir nebze rahatlattığını, buna rağmen ekonomik sorunlarının devam ettiğini söyledi.

Cezaevinde 9 aydır yerde yattığını, ailesinin ve kendisinin mağdur olduğunu ileri süren Ö.Ç, tutukluluğu nedeniyle bilimsel çalışmalardan uzak kaldığını savundu. Ö.Ç, bir ay içerisinde üniversitede akademik yılın başlayacağını ifade ederek, "Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Sanık Ö.Ç'nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, Ö.Ç. ve Doç. Dr. Ş.H'nin el konulan banka hesaplarındaki paraların hangi yollardan sağlandığının bilirkişi tarafından tespit edilmesini kararlaştırdı. Duruşma 7 Ekim'e ertelendi.

Malatya'da, yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlar düzenleyerek sonlandırdıkları, rüşvet aldıkları ve rüşvete aracılık ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Prof. Dr. Ö.Ç, özel bir hastanenin eski başhekimi Doç. Dr. Ş.H. ve özel hastanenin 2 çalışanı, 3 Ocak'ta tutuklanmıştı. 12 sanık hakkında hazırlanan iddianamenin Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilmesinin ardından açılan davada, Ö.Ç. dışındaki 3 sanık önceki duruşmalarda tahliye edilmişti.

Kaynak: AA