Erzurum'da 65 Bin 500 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

ERZURUM - Erzurum'da gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda, 65 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Erzurum çevre yolunda park halindeki bir tırın dorsesinde yapılan aramada, 49 bin paket kaçak sigara bulundu. Gümrük kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla tır sürücüsü S.Ş. gözaltına alındı.

Erzurum çevre yolunda bir petrol istasyonuna giren ve yakıt almadan çıkan bir ticari araçtan şüphelenen ekipler, söz konusu aracı durdurarak arama yaptı. Araçta, 1 valiz ve 2 çuval içerisinde bin 500 paket kaçak sigara bulundu. Araçtaki H.E. ve Z.Ç. gözaltına alındı.

-Kargodan 4 bin 120 paket kaçak sigara çıktı

Bir kargo toplama merkezinde yapılan aramada da 4 adet koli içindeki 4 bin 120 paket kaçak sigaraya el konuldu. 2 kişi de gözaltına alındı. Erzurum çevre yolunda bir araçta yapılan aramada ise siyah poşetler içerisinde 10 bin 880 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili araç sürücüsü S.A. gözaltına alındı.

Muhafaza altına alınan kaçak sigaralar Erzurum Bölge Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü'ne teslim edilirken, gözaltına alınan 6 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Öte yandan, bu yılın 8 aylık döneminde kentin çeşitli bölgelerinde araç ve yayalar üzerinde yapılan aramalarda, bir milyon 924 bin 236 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Kaynak: AA