Ereğli İlçe Müdürü Özgüven Tarlaları İnceledi

Konya’nın Ereğli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, sahada yaptığı ziyaretlerde çiftçilerle bir araya geldi.

Ereğli İlçe Müdürü Özgüven Tarlaları İnceledi
Mısır, ayçiçeği, soğan, domates tarlalarını gezen Özgüven ayrıca hasadı başlayan elma bahçelerinde de incelemelerde bulundu.
Ereğli’nin bereketli topraklarının çevre illerden gelen yatırımcıların her geçen gün daha çok dikkatini çektiğini belirten Özgüven, “Tarımsal faaliyetlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Artık eskisi gibi sadece buğday, arpa ekilişi yok. Üreticiler yeni ürünleri deneme noktasında daha cesaretli. Ereğli çiftçisi yeni ürünlerin birim alandan daha çok verim getirdiğini görmesiyle birlikte hem yeni ürün ekilişleri hızla arttı, hem de arazi fiyatları arttı. Şuan itibariyle yağlık ayçiçeği ve silajlık mısırların hasadı başladı.

Bu ürünlerin ölçüm ve kontrollerini müdürlüğümüz teknik personelleri randevu sistemiyle gerçekleştiriyor. Bu noktada randevuya zamanında gelinmemesi neticesinde sıkışıklık ve zorluklar yaşıyoruz. Çiftçilerimizden gerek SMS sistemiyle verilen bilgilere uymaları, gerekse de randevularına zamanında gelmeleri konularında daha dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi.

Bu yıl itibariyle Ereğli’nin verimli topraklarında soğandan havuca, mısırdan ayçiçeğine kadar birçok ürünün görülebildiğini belirten İlçe Müdürü Özgüven, üreticilerin bu ürünlerin yetiştirilmesi ile ilgili gereken bilgiyi İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinden temin edebileceklerini hatırlattı.
Kaynak: İHA