Chp Pm Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer Ziyaretlerini Sürdürüyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, bir süre önce başlattığı çeşitli sivil toplum örgütleri ve kurumları kapsayan ziyaretlerini sürdürüyor.

Akademik Odalar Birliği başkanlarının sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Usluer şunları söyledi:
“Gezi olayları ‘yeter artık' noktasına geldiği için oluştu. Milletvekillerimizin o alanda bulunmasının nedeni şiddeti engelleme ve daha da artmaması içindir. Büyükşehir Belediye Yasası ‘kurnazca’ hazırlanan bir yasadır. Merkezi koordinasyon kurulacak. Bunun sorumlusu vali olacak. Atanmışlar seçilmişlerin başında olacak. Bu da doğru bir uygulama değil. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen çok başarılı. İlçelerde de seviliyor. İlçelerin 5-6 tanesi kesinlikle alınabilecek durumdadır.”
Akademik Odalar Birliği başkanları da görüşlerini dile getirdi. ESMMMO Başkanı İlker Özokçu, kendilerinin de kaygılı olduklarını belirterek, “Seçimlerdeki rakamlar belirtildiği gibi olmamasına karşın din ile siyaset iç içe ele alındığı için sayısal olarak yüksek görülüyor. Sağ seçmenle ittifak kurulabilir, özellikle ilçelerde. Yerel seçimlerde başarılı olmak istiyorsanız ortak akıl oluşturmanız gerekiyor” diye konuştu.
