MEÜ Besyo'nun Özel Yetenek Sınavı Tamamlandı

İçel Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’ne 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde alınacak öğrencileri belirlemek amacıyla düzenlenen Özel Yetenek Sınavı tamamlandı.

MEÜ Besyo'nun Özel Yetenek Sınavı Tamamlandı
MEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 gün boyunca Çiftlikköy Kampüsü’nde yer alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen sınava, 390 erkek, 167 bayan olmak üzere 557 aday başvurdu. 25 kız 25 erkek öğrenci ve 25’er de yedek öğrencinin belirlendiği sınav, iki aşamadan oluştu. İlk aşamada adayların Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanları, ortaöğretim başarı puanları ile sporcu özgeçmişleri dikkate alınarak bir sıralama oluşturuldu ve bu sıralamada ilk 350 kişi arasına girmeyi başaran adaylar, ikinci aşamada mücadele etme hakkı kazandı. 30 metre sürat koşusu ve koordinasyondan oluşan ikinci aşamada ise adaylar zamana karşı yarıştı. 200 tam puan üzerinden değerlendirilen sınavda, sporcu özgeçmişi toplam puanın yüzde 15’ini, 30 metre sürat koşusu yüzde 25’ini ve koordinasyon yüzde 60’ını oluşturdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç Dr. Zekai Pehlevan, her türlü olanağa sahip spor salonu sayesinde sorunsuz biçimde sınavı tamamladıklarını ifade etti.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak şeffaflık ilkesini benimsediklerini kaydeden Pehlevan, sınavın tüm aşamalarının kayıt altına alındığını ve canlı olarak kamuoyuyla paylaşıldığını söyledi.

Adaylar ile aday yakınlarının sınavın her aşamasını görebildiklerini, bu sayede akıllarda sınavla ilgili soru işaretleri kalmadığını aktaran Pehlevan, sınav biter bitmez sonuçları ilan ettiklerini, bunun ise sınava giren adaylar açısından zaman kaybının önüne geçtiğini belirtti.

Sınavda akademik, idari ve sağlık personelinden oluşan toplam 45 kişilik bir ekibin görev aldığını söyleyen Pehlevan, herkesin sorunsuz bir sınav dönemi için elinden gelen gayreti gösterdiğini belirtti.

Kaynak: İHA