Başkan Kocamaz, Zabıtalarla Biraraya Geldi

İçel’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Zabıta Teşkilatının 187. Kuruluş yıldönümü nedeniyle zabıta personeli ile bir araya gelerek, yemek yedi.

Başkan Kocamaz, Zabıtalarla Biraraya Geldi
Devlet Parkı Toy Bahçesinde verilen yemeğe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediye başkan yardımcıları, oda ve dernek başkanları, zabıta memurları ve eşleri katıldı.

Güzel bir ortamda geçen yemekte konuşan Zabıta Müdürü Ramazan Gözener, kendilerine destek veren belediye başkanına teşekkür etti.

Zabıta görevinin çok zor ve vebali ağır bir meslek olduğunu söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, zabıta haftasını kutladı. Kocamaz, “Zabıta teşkilatımızın kuruluşunun 187. yıldönümünü kutluyorum. Bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonrada aynı heyecanla Tarsus halkına verdikleri hizmetin devamını temenni ediyorum. Değerli arkadaşlar belediyecilik her zaman söylüyoruz, çok zor ve vebali de çok ağır olan bir görev. Dolayısıyla halkla devamlı iç içe olurken halkın hakkını korumak onlara en iyi hizmeti vermek ve hizmetleri verirken de insanlar arasında ayrım yapmadan hakkaniyet içerisinde o hizmetleri sunmak.

Tabi zabıta her ne kadar silahı olmasa da, belediyenin kent içerisindeki huzur ve güveni, istikrarı sağlaması için bir kolluk gücü, tabi kolluk gücü denildiği zamanda herkesi memnun etmek mümkün değil, insanların çoğunluğuna hakkaniyet içerisinde yardımcı olmak hepimizin ortak görevi ama insanların haklarını, hukukunu korurken birilerinin o hak ve hukuku ihlal etmesi dolayısıyla verdiği bu hizmetten rahatsızlığı da mutlaka söz konusu oluyor. Zaman zaman az da olsa bazı nahoş hadiseleri de maalesef yaşıyoruz. Herkesi memnun etmek mümkün değil, eğer herkesi memnun etmeye çalışırsanız. Orada görevinizi tam manasıyla yapmıyorsunuz, biraz daha ileri giderek söylemek istiyorum. Amiyane tabirle eyyamcılık yapıyorsunuz demektir. Dolaysıyla konulan kuralları hep birlikte uygulamak ve o kuralların takipçisi olmak hepimizin görevi olmakla birlikte zabıtanın baş görevidir. Bugüne kadar verdiğiniz hizmetler için teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra belediye başkan yardımcıları Kerim Tufan ve Şevket Can günün anlam ve önemine değinen birer konuşma yaptı.

Zabıta Müdürü Gözener, Başkan Kocamaz’a çiçek verdi.

Başkan Kocamaz, hafta dolayısıyla çalışanlara teşekkür belgesi verdi.

Yemekte çalınan müzik eşliğinde zabıta memurları gönüllerince eğlendiler.
Kaynak: İHA