Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Zonguldak'ta

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bakanlığımız şu ana kadar 2 milyar liradan fazla yatırım yaptı. Allah'a şükürler olsun, daha da yapılacak çok işimiz var" dedi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban'ı ziyaret eden Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, kentte yapımı tamamlanan 8 tesisin açılışını ve 3 tesisin de temel atma törenini gerçekleştireceklerini söyledi.

Filyos Projesi'nin yapılabilmesi için altyapının hazırlanması gerektiğini vurgulayan Eroğlu, "Bu konuda Filyos'un ıslah edilmesi lazımdı. Burayı klasik mantıkla ıslah etmeye kalksaydık, alan kalmayacaktı. Bu konuda çeşitli barajlarla ilgili DSİ olarak çalışma yaptık. 'Birinci kısım' dediğimiz yeri ıslah ettik. İkinci kısmı ihale ettik, o da bu yıl bitecek. Şimdi bugün üçüncü kısmın inşaatına başlayacağız, önümüzdeki yıl bitecek. Böylece Filyos'ta her türlü yatırım imkanına açılacak" diye konuştu.

Kente sadece temel atma töreni için gelmediklerini dile getiren Eroğlu, "Bugün ayrıca 20 müjdeyle geldik. Biz 2013-2014 yıllarını Zonguldak'ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı açısından hamle yılı ilan ettik. Burada tüm birimlerimiz fırtına gibi esecek. Gerçekleşecek 20 müjdenin toplam maliyeti 62 milyon liradır. DSİ'nin burada 12 işi var" ifadesini kullandı.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" mantığıyla kentte çok sayıda köyde ceviz, ıhlamur ve kestane gibi gelir getirici fidanlar dikeceklerine dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Köylere nüfus başına kaç ağaç düşüyorsa bunları dikeceğiz ve kura çekerek köylülerimize eşit şekilde dağıtacağız. Toplam 57 köyde bu işlemi yapıyoruz. 3 bin 78 dekar ve 126 bin 370 adet gelir getirici fidan dikeceğiz ve vatandaşımıza dağıtacağız. Üç yıl bakımı ve bütün masrafları bakanlığımıza ait. 49 yıllığına vatandaşlarımıza vereceğiz. Zonguldak'ı yayla ve doğa turizmine açmak istiyoruz. Bu yüzden Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz bir master planı hazırladı. İnşallah bu master planının da gereğini yapacağız."

Hükümetin Zonguldak'a büyük önem verdiğini aktaran Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kentte yol yapmak, Konya Ovası'na yol yapmak gibi değil. Burada dağlar deliniyor. Filyos Projesi tamamlandığında kentti tutmak mümkün değil. Kentin bahtı açık olsun. Artık bahtı kömür gibi kara değil. İnşallah Zonguldak'ın bahtı ak olacak. Bakanlığımız şu ana kadar 2 milyar liradan fazla yatırım yaptı. Allah'a şükürler olsun, daha da yapılacak çok işimiz var."

Konuşmaların ardından Kaban, Eroğlu'na vazo hediye etti.

Kaynak: AA