Keçiören'de Asfalt ve Kaldırım Seferberliği Sürüyor

Keçiören Belediyesi, ilçede asfalttan kaldırıma, bordürden tretuvara ve yürüyüş yollarına kadar her alanda yılların birikimi olarak yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak için adeta seferberlik başlattı.

Keçiören'de Asfalt ve Kaldırım Seferberliği Sürüyor
Belediyenin altyapı çalışmalarıyla cadde ve sokakların çehresi değişip güzelleşirken; Keçiörenliler de temiz, rahat ve huzurlu bir ilçe de yaşamanın mutluluğunu yaşıyor.
Kent Estetiğine büyük önem veren Keçiören Belediyesi, Bağlum Karşıyaka mahallesi A.H. Arvasi İÖO civarı, Bağlum Kafkaslar mahallesi, Bağlarbaşı mahallesi Gürses sokak'ta asfalt serim çalışmalarını tamamlandı. Bağlum Kafkaslar mahallesinde kaldırım çalışmalarını da tamamlayan belediye yine Bağlum Kafkaslar mahallesi Karakaya caddesi üzerine yürüyüş yolu yaparak Keçiörenlilerin takdirini topladı.

Türkiye’nin en büyük ilçesi Keçiören’in 3 bini aşkın cadde ve sokağıyla da çok büyük bir metropol olduğuna dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, geçmiş yılların da birikimiyle ilçede ciddi bir asfalt sıkıntısı yaşandığını hatırlatarak “Keçiören’in genelinde birçok asfaltta ciddi yıpranmalar meydana gelmiş, sadece yama çalışmalarıyla giderilmek istenen bu sıkıntı geçen yıllar itibariyle had safhaya ulaşmıştı. Göreve geldiğimizde yaptığımız beklenti anketinde de Keçiörenlilerin en önemli ihtiyaç olarak gördüğü konulardan birisi asfaltın da içinde bulunduğu altyapı eksikliğiydi. Bunu dikkate alarak büyük bir asfalt seferberliği başlattık ve ilçemize dört yılda 1 milyon 67 bin 727 ton asfalt serdik” diye konuştu

Keçiören’nin hızlı büyüyen bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Ak, “Bir kentin, bir bölgenin gelişme sürecinde altyapı çalışmalarının önemi büyüktür. Altyapının yetersiz kaldığı bir kentte sağlıklı bir kentleşmeden de söz etmek mümkün değildir. Bu gelişme ve büyümeyi de dikkate alarak Keçiören Belediyesi olarak altyapı hizmetlerine öncelik veriyoruz. Amacımız Keçiören'de altyapı problemlerini en aza indirmektir" dedi.

Göreve geldiğinde Keçiören’in en önemli sorunlarından birisinin asfalt konusunda yaşandığını gören Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, dört yılda ilçenin dört bir yanını asfalt ile döşedi. İlçe belediyelerinde ilk defa asfalt kazıma makinesi kullanılarak yapılan çalışmalar sonucunda artık yama kaldırmayan sokaklar da yeni asfalta kavuştu. Asfalt kazısı sonucunda çıkan malzemeleri de çöpe atmayan Keçiören Belediyesi, oluşan asfalt kırıklarını altyapısı tamamlanmamış sokaklarda kullanarak değerlendirdi.
Kaynak: İHA