Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdemir:

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolle hayata geçirilecek olan “Uygulamalı Girişimcilik Okulu” eğitime başladı.

ASO ile KOSGEB arasında işbirliği protokolü imza töreninde konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdemir, “Ülke olarak çok fazla dikkat etmemiz gereken çok fazla yol var. Geçenler de Avrupa Birliği bir istatistik açıkladı.

35 Avrupa ülkesi arasında İnovasasyon kabiliyetini sergilemiş. Burada Türkiye maalesef 35 ülke içinde sonuncu sırada. Birinci sırada İsviçre var” dedi.

Başkan Özdemir, Türk insanının ne kadar girişimci olduğunu, inovasyona ne kadar açık olduğunu gösteren, bu işe katkı sağlayan kişiler açısından yapılan değerlendirme de Avrupa puanlamasının bir puan üstündolunduğuna dikkat çekerek şunları dedi:
"Avrupa ortalaması 0|57 puan, biz ise 0|58 puan almışız. Demek ki bizim içimizde bu cevher var. Ama biraz kolaycıyız. Enine boyuna düşünmeden, palanını yapmadan, iş akışını çıkarmadan, prosedürlerimizi yazmadan, bir iş çalışması yapmadan gözü kara bazı işlere girebiliyoruz. Bakıyoruz mahallemizde bir bakkal var, iyi iş yapıyor, hemen yanına aynısını kopyalıyoruz”.

Pazarın ve dünyanın çok geniş olduğunu ifade eden Özdemir, çok fazla alternatiflerin olduğunu belirtti.

Biraz çalışma, inceleme ve hesap yapmak gerektiğine vurgu yapan Özdemir konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu kurs sizin hayat akışınızı yönlendirecek. Ankara sanayi Odası olarak KOSGEB ile uzun zamandır çalışıyoruz. KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan göreve geldiğinden itibaren çok büyük bir ivme kazandırdı. Geçenlerde bir protokol daha imzaladık ve KOSGEB’in Ankara Sanayi Odası bölgesinde, Ankaralı sanayiciler daha iyi hizmet alabilsinler, kendi evlerinde hiçbir protokole uğramaması açısından bir ofisimizi açtık. Bu kurs hayata ve işe bakış açınızı değiştirecek. Yazmış olduğunuz iş planı kabul edilirse 30 bin TL’si hibe 100 bin TL’ye kadar destek var. Bunu değerlendirmemiz lazım”

Kaynak: İHA