AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel'den Açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "AK Partili bir belediyenin olduğu şehirde bulunsam halkın yüksek memnuniyetine şahit oluyorum. AK Parti, belediyeciliğin ustası bir partidir" dedi.

Türel, AK Parti Elmalı İlçe Teşkilatı önünde partililerle bir araya geldi. Partilileri büyükşehir yasasıyla ilgili bilgilendiren Türel, yeni yasayla bütçesi yetersiz ilçe belediyelerine büyükşehir belediyesi tarafından hizmetin götürüleceğini söyledi.

Yaklaşık bir senedir yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olduğunu anlatan Türel, muhalefet partilerine mensup belediyelerin görev yaptığı kentleri ziyaretinde hep şikayetlerle karşılaştığını ifade etti.

Türel, şöyle konuştu:

"Ama AK Partili bir belediyenin olduğu şehirde bulunsam halkın yüksek memnuniyetine şahit oluyorum. AK Parti, belediyeciliğin ustası bir partidir. Sayın Başbakanımızın 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildikten sonra sağladığı o mucizevi başarı öyküsüyle AK Parti kuruldu ve temellerinde belediyecilik başarısı yatmaktadır. Başımızda belediyeciliğin ustası Başbakan bulunmaktadır.''

Antalya'da belediye başkanlığı yaptığı dönemindeki hizmetlerini de anlatan Türel, kente 5 yılda 10 kavşak kazandırdıklarını söyledi.

Kendilerinden sonraki dönemde de 10 yeni kavşağın daha hizmete girmesi gerektiğini belirten Türel, "Büyükşehir Belediyesi 50 milyon lirayı şarkıya, türküye, festivale harcıyor. Festivale, konsere harcanan paralarla 10 tane kavşak yapılırdı. Belediye başkanı 'Biz lay lay lom için para harcamıyoruz, parayı eğitime harcıyoruz' diyor. Evet, Cumhuriyet Meydanı'nda tango, vals için harcadılar'' diye konuştu.

Türel, daha sonra Yuva beldesi ve Ahatlı Köyü'nde vatandaşların sorunlarını dinledi. Türel'e AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de eşlik etti.

Kaynak: AA