Yürüyüş Yolu ve Parka Anlaşılmaz Saldırı

Eskişehir’de, Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin alt kısmındaki Uluönder Yürüyüş Yolu ve 75. Yıl Parkı, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edilirken, çevrede yaşayan vatandaşlar anlaşılması güç saldırıyı kınadılar.

Yürüyüş Yolu ve Parka Anlaşılmaz Saldırı
Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından; tartan pisti, spor aletleri, bankları, yeşil alanları ve aydınlatmasıyla oluşturulan ve yakın tarihte açılışı gerçekleştirilen ve geçen Nisan ayında da, ağaçları kırılan modern yürüyüş yolu tahrip edildi. Yürüyüş yolundaki çöp kutuları, banklar ve spor aletlerinin bazı bölümleri yerlerinden söküldü.

Öte yandan, Yunus Emre Devlet Hastanesi (SSK)’nin alt kısmındaki 75. Yıl Parkı içindeki amfi tiyatronun duvarları ve park içindeki mermer heykel ile, 2003 yılında düzenlenen 3. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında bir sanatçı tarafından yapılan Güneş Saati heykeli boyanıp tahrip edildi. Heykelin üstünde bulunan ve güneşin durumuna göre, gölgesiyle zamanı gösteren metal çubuk da yerinden sökülerek alındı.

SALDIRIYI PROTESTO EDİYORUM
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, saldırıyı protesto etti. Ataç “Büyük emek harcanarak hazırlanan parklarımıza büyük zararlar veriyorlar. Bunları yapanlar cesaretsiz, korkak insanlar. Eskişehirliler bu insanları lanetleyecektir. Sosyal medyada bu saldırılara karşı çok ciddi tepkiler oluştu. Ben de bu saldırganları şiddetle protesto ediyorum. Onlar Eskişehir’e iyi işler yapılmasını istemeyen hainlerdir. Gerekli hukuki süreci başlattık en kısa zamanda bulunacaklarını umuyorum” dedi.

VATANDAŞ DA TEPKİLİ
Yürüyüş yolunda spor yapan vatandaşlar da yürüyüş yolunda ve 75. Yıl Parkı’nda gerçekleştirilen tahribata tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Tepebaşı Belediyesi’nin oluşturduğu yeni yaşam alanlarına yönelik bu saldırıyı kınıyoruz” dediler.
Kaynak: İHA