Beş Bin Kişi Sanat Güneşi İçin Toplandı

Sanat Güneşi Zeki Müren’in ölümünün 17. yılında Muğla’nın Bodrum ilçesinde verilen konserde insan seli oluştu.

Bodrum Antik Tiyatro’da düzenlenen etkinlikte, Şef Ahmet Sabancı yönetimindeki Bodrum Zeki Müren Sanat Derneği Korosu ve TRT Sanatçısı Gökhan Sezen, Müren’in sevilen şarkılarından örnekler sundu. Yaklaşık 3,5 saat süren konser süresince Gökhan Sezen beş kıyafet değiştirdi. Sezen’e İstanbul Radyosu sanatçısı 5 kişilik vokal ve Talat Er yönetimindeki 12 kişilik saz heyeti eşlik etti. Gecenin sonlarına doğru TRT sanatçısı Gökhan Sezen, seyirciler arasında ön sıralarda oturan bir dönemin popüler TSM solistlerinden sanatçısı Seçil Heper’i anons ederek sahneye çağırdı. Sahnede “Burası Agora Meyhanesi” ve “Artık sevmeyeceğim” adlı iki eseri seslendirdiler.

Gökhan Günay yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı gecede seyirciler ile birlikte şarkılar söyledi.

Seyircinin ısrarları ile aralarında “vardar ovası” adlı eserinde yer aldığı şarkıları seslendiren Sezen, bu konserin yaşamı boyunca unutamayacağı büyük bir yeri olacağını açıkladı.

Ayşe Egesoy’un sunumunu yaptığı gecede konuşan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, bazı insanların doğup, yaşayıp ölümsüzleştiğini belirterek, “Zeki Müren, büyük sanatçımız böyle bir insandı. Onu 17. ölüm yılında anıyoruz. Bodrumlular ona vefa duygusunu, şükran duygusunu bir kez daha göstermiş bulunmakta” dedi.

Zeki Müren’in Bodrum’u çok sevdiğini dile getiren Gödekmerdan, Bodrum’un da onu her zaman bağrına bastığını söyledi.

Bodrum Kaymakamı Dr. Gödekmerdan’ın girişimi ile Antik Tiyatro da düzenlenen konsere, Mehmetçik vakfı ile Türk Eğitim Vakfı yöneticilerinin yanı sıra Bodrum içinden ve çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda kişi katıldı.

Gecenin sonunda emeği geçen kişi ve kuruluşlara birer plaketi verildi.

Konsere araçları ile gelen vatandaşlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Antik tiyatro da oturacak yer kalmadı. İnsan seline dönen konserde Zeki Müren hayranları unutulmaz bir gece yaşadı.
Kaynak: İHA