Cü'ye Yapılacak İkinci Caminin Protokolü İmzalandı

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarılar'ın, babası Ethem Sarılar adına CÜ'ye yaptıracağı caminin protokolü imzalandı.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamada üniversite lojmanları yerleşkesine yapılacak 500 kişilik caminin protokol imza töreninin gerçekleştiği bildirildi.

İmza töreninde konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversitenin bin metrekare arazisi ve 45 binin üzerindeki öğrenci sayısıyla oldukça geniş bir kampüs alanına sahip olduğunu belirterek, "Bir camimiz var ama ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Dolayısıyla bugün protokolünü yaptığımız ve kısa sürede hizmete geçecek olan cami ile inşallah talepleri daha iyi karşılamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Sarılar ise yaklaşık 5 yılı aşkın süredir CÜ Vakfı bünyesinde hizmet ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Üniversitemizin ihtiyaçlarını yakından bilen biriyim. Cami ihtiyacı bunlardan sadece bir tanesi. Biz iş adamı olarak babam Ethem Sarılar adına bu camiyi yapma taahhüdünde bulunduk. İnşallah temel atıldıktan sonra çok kısa bir zaman içinde önümüzdeki yılın sonbaharına doğru teslim etmeyi planlıyoruz. Bir aksilik olmadığı sürece bu kararımızda yolumuza devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından caminin protokolü Rektör Kocacık ve Mustafa Sarılar tarafından imzalandı.

İmza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, CÜ Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Kuruçay, Hidayet Çolakoğlu ve Yapı İşleri Daire Başkanı Alptekin Yücel de katıldı.

Kaynak: AA