Çiğli'de Başkan Solak'a Esnaf Ziyareti

Ahilik Haftası nedeniyle ilçede düzenlenen kutlama etkinliklerine katılan İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ı makamında ziyaret ettiler.

Çiğli'de Başkan Solak'a Esnaf Ziyareti
Ziyarette birlik yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Çiğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Taner Cömert, diğer odaların başkanları ile yılın ahisi 50 yıllık oto tamircisi Yakup Demirtaş da hazır bulundu. Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, 26. Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklere vermiş olduğu katkılardan dolayı Başkan Metin Solak’a teşekkür plaketi takdim etti.

Başkan Mutlu, esnafa ve sanatkara gösterdiği dostluk ve kardeşlikten dolayı başkan Solak’a teşekkür etti. Belediye başkanlarıyla esnafın uyumlu çalışmasını önemsediklerini belirten Mutlu, büyük alış veriş merkezlerinin yaygınlaşmasıyla esnafın zor durumda kaldığını bu nedenle desteklenmesi gerektiğini belirten Mutlu, “Esnaflıkta bereket vardır. Güler yüzle, selamla karşılar esnaf müşterisini. Ama büyük merkezlerde böyle değil. Bu ülkenin temel taşı olan esnafa herkesin sahip çıkması gerekiyor. Bu nedenle belediyeler bizim için önemli kurumlar. Hep birlikte esnafımıza sahip çıkalım” diye konuştu.

Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşmasının en büyük dayanağı olduğu bir kurum olduğunu söyleyen Başkan Metin Solak ise, “Büyük alışveriş merkezleri 1000 yıllık ahiliğin yerini asla tutamaz. Esnafa sahip çıkmak ve sorunlarını çözmek gerekiyor. Belediye olarak ahiliğin binlerce yıl yaşamasının, bu ülkenin yaşaması için önemli olduğunu biliyoruz. Esnafımızı da önemsiyoruz ve sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA