Bandırma'da Üstün Zekalılar Okulu Açıldı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, üstün zekalılar için okul açıldı.

Bandırma'da Üstün Zekalılar Okulu Açıldı
Şehit Süleymanbey İlkokulu (ŞSB) bünyesinde üstün zekalı öğrencilerin eğitimine yönelik "Farkındayız" projesi çerçevesinde "Üstün Zekalılar Eğitim Birimi" (ÜZEB) kuruldu. Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Güney MArmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından gerçekleştirilen proje ile Türkiye'de bir ilke de imza atılmış oldu. ÜZEB atölyesinin açılışında konuşan Şehit Süleyman Bey İlkokulu Müdürü Hasan Şahin, "Farkındayız" isimli projenin 308 proje arasında 9. seçilerek 158 bin TL destek aldığını söyledi

Şahin, "158 bin TL'si GMKA, 20 bin TL'si ise hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanan proje ile yeteneğin yanı sıra zekayı ve problem çözme gücünü geliştirici çalışmalar yapılarak minik dehalar topluma kazandırılacak. Onlara değerler eğitimi vererek, faydalı üstün zekayı ön plana çıkarmak istiyoruz" dedi.

Bandırma genelinde 25 okulda toplam bin 384 ilkokul 2. sınıf öğrencisi arasından 36 üstün zekalı öğrencinin tespit edildiğini kaydeden Müdür Şahin, "Bi bu çocukları yerin altında keşfedilmeyi bekleyen birer maden gibi görüyor ve bu madenleri toprak altından çıkarmak istiyoruz. ÜZEB olarak çocuklarımıza akıl oyunları ve hobi atölyesi, robotik atölyesi, bilim ve deney atölyesi, teknoloji ve uzay atölyesinde hizmet vereceğiz" şeklinde konuştu.

Törende atölyelerin açılmasına maddi katkı sunan kurum ve kuruluşlara plaket takdim edilirken, atölyelerin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.
Kaynak: İHA