Tavşanlı’da 90 Kişiye İstihdam İmkanı Doğacak

Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika açmaya hazırlanan iki firma ile İş-Kur ve Mesleki Eğitim Merkezi arasında protokol imzalandı.

Tavşanlı’da 90 Kişiye İstihdam İmkanı Doğacak
Kurumlar firmalara “ uzmanlaşmış mesleki eğitim kursu ” düzenleyerek kalifiye işçi yetiştirecek. İki firmada toplam 90 kişinin istihdam edileceği bildirildi
Tavşanlı’da İş-Kur ve Mesleki Eğitim Merkezinin işbirliğinde dikiş makinacılığı ve mobilya sektöründe ahşap şekillendirme işleri üzerine faaliyet gösteren iki firma arasında işbirliği protokolü imzalandı. Tavşanlı kaymakamı Numan Hatipoğlu, Milli Eğitim Müdürü Levent Kayık, Kütahya İş- Kur Müdürü Feyzullah Eren ve Kıvrım Kits firmasının yönetim kurulu başkanı Orhan Osmanoğlu’nun imzaladığı protokol öncesinde katılımcılar, Mesleki Eğitim Merkezi’nin çalışmalarını yerinde inceleyerek kurum müdürü Cenap Fillikçioğlu’ndan bilgiler aldı.

Protokol’e imza atan ilçe kaymakamı Numan Hatipoğlu, Mesleki Eğitim Merkezi’ni ilçe merkezine taşıdıklarını hatırlatarak, esnafın yoğun olduğu bölgeye taşınan kurumun daha verimli çalışacağını kaydetti.

Firmalarla yapılan anlaşmaya dikkat çeken Hatipoğlu, OSB’de yatırımların artması ve istihdamın yükselmesi için var güçleriyle çalışarak yatırımcıların yanında olacaklarını söyledi.

Hatipoğlu açıklamasında “ biz mesleki eğitim merkezimizi bu işe kanalize ettik. Burada Kütahya İş-kur müdürlüğümüze de teşekkür etmek gerekiyor. Son yıllarda büyük bir çaba gösteriyorlar. Tavşanlı ilçemiz kalifiye eleman konusunda hızla gelişim gösteriyor. Eğitimlere katılım oranı yüksek seviyededir. Özverili çalışmalarımız devam edecek “dedi
İmza töreninde söz alan Kütahya İş-kur Müdürü Feyzullah Eren ise düzenlenen kursların geliştirilerek devam edeceğini belirterek İş-Kur’un çalışmalarında Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Mesleki Eğitim Müdürü Cenap Fillikçioğlu’ndan büyük destek aldıklarını ifade etti.

Tavşanlı Milli Eğitim Müdürü Levent Kayık ise bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek imzalanan protokolün ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Yapılan toplantıda Tavşanlı ilçesinde bu tür eğitim projeleriyle birlikte işsizlik oranının yüzde 25 oranında düşürüldüğü ifade edilirken iki firmada toplam 90 kişinin istihdam edileceği bildirildi.

Kaynak: İHA