Site Sakinlerinin ‘asfaltsızlık’ İsyanı

Kütahya’nın Maltepe Mahallesi Şeker Evleri Sitesi sakinleri site içerisindeki yolun asfaltlanmasını istiyor.

Site Sakinlerinin ‘asfaltsızlık’ İsyanı
Belediyeden gereği gibi hizmet alamadıklarını savunan site sakini Ekrem Alparslan, yaklaşık 7 yıl önce doğalgaz için kazılan yolun, müracaatları olduğu halde belediye tarafından asfaltlanmadığını ileri sürdü.
Site sakini Alparslan, muhtarlık karşısında yer alan Şeker Evleri sitesi içinden geçen ve daha önce asfalt ve beton olan yaklaşık 150 metre uzunluğundaki yolun su ve doğalgaz çalışmaları için Kütahya Belediyesi tarafından kazıldığını anımsattı.

Site içinden geçen yolun yedi yıldır asfaltlanmadığını, asfaltsız yolun yazın tozla, kışın ise çamurla site sakinlerini rahatsız ettiğini kaydeden site sakini Ekrem Alparslan, “Kütahya Belediyesi bundan yedi yıl önce sitemize gelen suyumuzu almak için yolumuzu kazdı. Hem suyumuzu aldı hem de yolumuzu bozdu. Daha sonra doğalgaz için yol yine kazıldı. Beton asfalt olan yolumuz şu an çamur ve toz toprak içinde. Yedi yıldır belediye buraya uğramıyor” dedi.

Vatandaş olarak belediyeye her türlü vergilerini ödediklerini ancak karşılığını alamadıklarını iddia eden Alparslan, “Biz belediyeye çöp vergisi, çevre vergisi, atık su vergisi gibi bütün vergilerimizi ödüyoruz. Ancak belediyeden hiçbir hizmet alamıyoruz. Maalesef burası bir mezra konumuna düşürüldü. Yağmur yağdığında yol çamur oluyor, güneş açıyor toz oluyor. Şehrin göbeğinde, şehitlik önünde rezillik yaşıyoruz. Mevcut belediye başkanından bir şey beklemiyoruz. İnşallah yapılacak seçimlerde belediye başkanı değişir de gelecek olan bizim sorunlarımızı çözer” diye konuştu.

Site sakini Ekrem Alparslan, yolun asfaltlanması için dilekçe ile müracaatta bulunduklarını, belediyenin kendilerinden 14 bin TL para istediğini, bunu ödemeyi kabul ettikleri halde herhangi bir çalışmanın başlatılmadığını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA