Ak Parti'li Demirkıran'dan İş Adamlarına Çağrı

Adalet ve Kalınma Partisi (AK Parti) Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, 6. bölge teşvik kapsamında yer alan Siirt’te yatırım yapacak işletmelere her türlü kolaylığı sağlayacaklarını söyledi.

Ak Parti'li Demirkıran'dan İş Adamlarına Çağrı
Siirt’teki yayın kuruluşlarını ziyaretinde açıklamada bulunan Demirkıran, Siirt’in son dönemde cazibesinin arttığını, çözüm süreciyle birlikte bölgede yaşanan olumlu gelişmelerin yatırıma dönüştüğünü kaydetti.

Demirkıran, "Yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle Siirt her zaman ideal bir Pazar oldu. Hükümetimizin sağlık, eğitim ve ulaşım noktasında çok önemli yatırımları bulunuyor. Bu periyodik hizmetlere ilaveten Tarım ve Hayvancılık konusunda çok önemli projelerle çiftçilerimiz desteklenmektedir. Sanayi yatırımı konusunda henüz beklediğimiz gelişmeyi yakalayamadık, ancak çözüm süreciyle birlikte bölgeye huzur ortamının sağlanmasıyla yeni yeni bölgemiz hareketlendi ve yatırımcıyı çekmeye başladı.

Bu konuda umutluyuz. Botan Çayı üzerinde, Şirvan ve Pervari ilçesinde yapılan Alkumru, Kirazlı ve Çetin Hidro Elektrik Santralleri'nin hizmete girmesiyle ciddi anlamda istihdam sağlanması umut vericidir. Ancak bunlarla da yetinmiyor ve iş adamlarına sesleniyoruz, Siirt bir koyup 5, hatta daha fazla alınabilecek çok karlı bir pazar alanıdır. Hükümetimizin 6. bölge teşvik yasasıyla bu yatırımcılara gerekli her türlü teşvik desteği veriliyor, hiçbir bürokratik sıkıntı ile karşılaşmadan yatırım yapabilecekler. Bu konuda tüm güvenceyi kendilerine veriyoruz ve yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi

Demirkınan, 'Tillo Kültür Günleri' etkinlikleri ile ilgili olarak da, yapılan tanıtım çabalarının meyvelerini önümüzdeki süreçte alacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA