Polislerden Kan Bağışına Destek

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Nazilli İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, yaptığı açıklamada geçen ay Ege Bölgesindeki kan stoklarının tükenmesinin ardından emniyet personelinin Kızılay'a kan bağışında bulunduğunu anımsattı.

Egelilerin destek verdiği kampanyaya kendilerinin de destek vermek istediklerini söyleyen Karpınar, "Bundan böyle her 3 ayda bir Kızılay'a desteğimiz devam edecek. Tüm kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın kan bağışına destek olmalarını istiyoruz" dedi.

Bu arada Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen ve gün boyu süren kampanyaya görevi başındaki yüzlerce polis katılırken, yoğun ilgi olması nedeniyle kan verme süresi 2 güne çıkartıldı.

Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi görevlilerinden Dr. Kadir Sarı da emniyet personeline duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Kızılay kan bağış merkezi olarak, bizim asıl amacımız vatandaşımıza Kızılay'ın amaçlarını ve yaptığı hizmetleri anlatarak kan bağışının insanlar üzerindeki faydalarını ve kurtardığı hayatlardan dolayı, insana verdiği vicdani rahatlığı anlatmaktır. Bireysel bazda, sosyal sorumluluğu bizzat paylaşarak kendilerinin gönüllü ve sürekli kan bağışçısı olmalarını teşvik etmektir. Unutmayalım ki, kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Milyonlarca insan, hayatlarını tanımadığı kan bağışçılarına borçludur. Biz Kızılay olarak kanlarını özgürce ve hiçbir karşılık beklemeksizin bağışlayan insanlarımıza çok teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA