Kuşadası'nda Yabancı Turist Bereketi

2013-2014 ders yılının başlaması nedeni ile konut sahipleri ve yerli turistlerin dönmesi üzerine turizm kenti Kuşadası'nda havuz, plaj ve aqua parklar yabancı turistlere kaldı.

Türkiye genelinde hava yavaş yavaş serinlerken, Kuşadası'nda yaklaşık 30 derece sıcaklıkta, çoğunluğu İran, Rus, Bulgar ve Alman turistler, güneşin keyfini çıkarıyor.

Avrupa'daki ekonomik kriz, Mısır'da iç karışıklık ve Suriye'deki savaşa rağmen Kuşadası'nda beklentinin üstünde bir turizm sezonu yaşandığını belirten Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Bülent İlbahar, yaptığı açıklamada, otellerin doluluk oranının yüzde 90 oranında seyrettiğini söyledi.

Kruvaziyerlerin de Kuşadası turizmine büyük katkı sağladığını hatırlatan İlbahar, ''2013 yılı Kuşadası için hem kruvaziyer hem de secur turizmi yönünden oldukça bir dönem geçiriyor. 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminin başlaması ile ikinci konut sahipleri ilçede azaldı. Fakat Kuşadası'nda gerek otellerin doluluk oranının yüksekliği, gerekse kruvaziyer turizminin süren yoğunluğu dolayısıyla canlılık düşmedi. Sahiller, havuzlar ve aqua parklar turistlere kaldı" dedi.

Kaynak: AA