Konak'tan 'Gaziler Günü'Nde Gazilere Şehir Turu

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Şehit ve Gaziler Günü’nde İzmirli gazileri unutmadı.

Konak'tan 'Gaziler Günü'Nde Gazilere Şehir Turu
Muharip Gaziler Derneği üyeleri için kent turu düzenleyen Başkan Tartan, “Gazilerimiz sayesinde Türk toplumunun başı dik ve gururlu” dedi.

Milletvekilliği ve bakanlık döneminde, Gazilerin ve Gazi yakınlarının maaşları konusunda iyileştirilme yapılmasını sağlayan Başkan Tartan, Gaziler Günü’nü kutlayarak şöyle konuştu:
“Parlamentoda ilk mücadelemi gaziler adına yaptım ve o günden bugüne aynı anlayışla, aynı güçlü vefa duygusuyla çalışıyorum. Geçmişine, tarihine, değerlerine sahip çıkmayan hiçbir toplum geleceğe doğru yürüyemez. Sadece Kore ve Kıbrıs’ta kahramanlık gösteren gazi büyüklerimizin değil aynı zamanda yıllarca terörle mücadele eden ve vatan uğruna canlarını ortaya koyan genç gazilerimizin de gününü kutluyorum. Bu vatan onların feda ettikleriyle var ve onlara vefa da bizim boynumuzun borcu.”
Agora antik kenti, Kadifekale gezilerinin ardından Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi ile İzmir Necdet Alpar Mask Müzesi’ni ziyaret eden gazi ve gazi yakınları, müzelerde hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Şehir turunu Latife Hanım Hatıra Evi’nde sonlandıran gaziler, “Hakan Bey her zaman bizim hatırımızı sorar, her ihtiyacımızda yanımızdadır. Gaziler Günü’nde de bizleri yine yalnız bırakmadı” diyerek teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA