Salih Memecan tepki çeken karikatürü için ne dedi?

Ünlü karikatürist Salih Memecan, sosyal medyada tepki toplayan Gezi karikatürü için, "Bu karikatürün tek mesajı birilerinin gençleri kullandığı" dedi.

Salih Memecan tepki çeken karikatürü için ne dedi?
Habertürk yayınlanan Söz Sende programına konuk olan Salih Memecan, sosyal medyada büyük tepki toplayan 'Eylemciler arası iş bölümü'başlığıyla verilen ve Gezi eylemlerini konu alan karikatürüne açıklık getirdi.

Bu karikatürü Gezi olaylarında yapmadığını vurgulayan Memecan, 'Bunların polis tarafından öldürülmesi birilerinin amacına hizmet edecek gibi geliyor. Yani öyle gösteriliyor, onu da kullanıyorlar. Çok dikkat etmek lazım. Ben buna dikkat çektim. Birileri iş bölümü yapıyor ve maalesef o iş bölümünde bazı çocuklara da çok kötü şeyler düşüyor. Onun için kendilerini kullandırmamaları lazım' şeklinde konuştu.

'POLİS ŞİDDETİNE KARŞI DA BİR SÜRÜ KARİKATÜR ÇİZDİM'

Polis şiddetine karşı da bir sürü karikatür çizdiğini söyleyen Memecan, 'Bu çizdiğim gündemde olan karikatür polisin öldürdüğü çocuklar değil. Ben polisin orantısız gücüne karşı da bir sürü karikatür çizdim. İş başka örgütlerin eline geçti ve bu örgütler tarafından da birileri kullanılıyor. Bunun belki farkındalar, belki değiller' ifadelerini kullandı.

'ÇOCUKLARIN HAYATINI SİYASİ AMAÇLAR İÇİN KULLANMAYALIM'

'Bu karikatürde vermek istediğim mesaj çok önemli' diyen Salih Memecan, 'Bu çocukların hayatları çok önemli. Biz bunları siyasi amaçlarımız için kullanmayalım. Bu konuda uyanık olalım' dedi.

'KARİKATÜRÜN YANLIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNSEYDİM ÖZÜR DİLERDİM'

Sonuç olarak bu işten bazı çocukların zararlı çıktığına dikkat çeken Memecan, 'Hayatlarını kaybediyorlar. Bu karikatürün yanlış anlaşılmaması lazım. Yanlış olduğunu düşünseydim özür dilerdim, çizmezdim' şeklinde konuştu.

'BU KARİKATÜRÜN TEK MESAJI BİRİLERİNİN GENÇLERİ KULLANDIĞI'

Memecan, 'Bu karikatürün tek bir mesajı var; birileri ölümüne bu gençleri kullanıyor. Gençler kendilerini kullandırtmasınlar' diye konuştu. BEYAZ GAZETE

Salih Memecan tepki çeken karikatürü için ne dedi?

Sabah gazetesinde günlük karikatürler çizen ve aynı zamanda Medya Derneği Başkanı olan Salih Memecan 'ın bu çizgisi büyük tepki toplamıştı.

'Eylemciler arası iş bölümü'başlığıyla verilen ve Gezi eylemlerini konu alan karikatürde yüzü görünmeyen gizemli bir kişi eylemcilere neler yapacaklarını anlatıyor.

Çizginin Sosyal medyada en çok tepki çeken bölümü ise bir eylemcinin gizemli kişi tarafından 'ölmekle'görevlendirilmesi oldu.