Güneydoğu Gazisi 'Şiir'le Hayata Tutunuyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan Güneydoğu gazisi Hüseyin Kılbaş, yazdığı şiirlerle hayata tutunuyor.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu Kılbaş, 1994'de asteğmen olarak vatani görevi yaptığı Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralandı. Uzun tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan Kılbaş'a daha sonra gazi unvanı verildi.

Halen Kilis Özel İdaresi'nde memur olarak çalışan Kılbaş, aynı zamanda açık öğretim fakültesinde sosyoloji eğitimi alıyor.

Kılbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece Gaziler Günü'nde hatırlanmak istemediklerini belirtti.

Öğrencilik yıllarında şiire ilgi duyduğunu bu nedenle edebiyat fakültesini tercih ettiğini anımsatan Kılbaş, gazi olduktan sonra da 3 şiir kitabının yayımlandığını ifade etti.

Duygularını kaleme aldığı şiirlerini genç nesillere aktarmaya çalıştığını dile getiren Kılbaş, "Şiir yazarak hayata tutunuyorum. Ayrıca çeşitli sosyal faaliyetlere konuşmacı olarak katılıyorum. Yaşadıklarımı ve tecrübelerimi paylaşıyorum. Türkiye gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Dolayısıyla çocuklarımızın yakın tarihi çok iyi analiz etmesi geriyor" dedi.

-"Güneydoğu'ya barış havası geldi"

Terörün, Türkiye'nin son 30 yılını meşgul ettiğini anlatan Kılbaş, beraber ölmesini bilen insanların torunlarının bu topraklarda yaşamasını da bilmesi gerektiğini vurguladı.

Türk-Kürt kardeşliğini bozmak için kavga çıkartılmaya çalışıldığını anlatan Kılbaş, şunları kaydetti:

"Bugün oyuna gelmeme vakti. Kendi içimizde birliği sağlamak zorundayız. Allah'a şükür 8-9 aydır şehit haberleri gelmiyor. Doğu ve Güneydoğu'ya barış havası geldi. Çözüm süreci başladığında ülkemiz dünyanın ilgi odağı oldu. Dünyadaki küresel güçler ile Türkiye üzerinde karanlık hesap yapanların gözü Türkiye'ye çevrildi."

Kılbaş, çözüme karşı olanların "herşeye karşı" olduğunu savunarak, birlik ve beraberliğin tesis edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA