Türk Telekom'un Kamu Kurumlarına ve KOBİ'lere Sunduğu Hizmetler Trabzon'da Tanıtıldı

Trabzon'da düzenlenen bir etkinlikte, Türk Telekom'un kamu kurumları ile Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler'e sunduğu hizmetler tanıtıldı.

Türkiye'nin öncü iletişim şirketi Türk Telekom'un Kurumsal Müşteri Başkanlığınca, Trabzon'da düzenlenen "Kurumsal Müşteri Günleri" etkinliğine, Trabzon Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Trabzon Müdürü Mehmet Turhal ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri ve Trabzon OSB firmalarının temsilcileri katıldı.

Türk Telekom Kuzey-II Bölge Müdürü İsa Ömür, buradaki konuşmasında, başta e-devlet projeleri olmak üzere alanında örnek, markalaşmış, hayatı kolaylaştıran pek çok projenin iletişim altyapısını Türk Telekom'un sağladığını ve sektörlere çözümler ürettiklerini belirterek, "Eğitim sektöründe Türk Telekom Grubu olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 37 bin okulu internete bağlıyoruz. Aynı zamanda Fatih Projesi'nin ilk fazında 2 bin 236 okulun intranet bağlantısının kurulumlarını sürdürüyoruz. Sağlık sektöründe yine kurumların ihtiyacına yönelik çözümler sunuyor; hastanelerin yüksek hızlı internet erişimlerini gerçekleştiriyor ve Sağlık Bakanlığı'na ait donanımları Türk Telekom veri merkezlerinde barındırıyoruz" dedi.

Belediyeler ve iştirak şirketlerinin tüm iletişim ihtiyaçlarını da büyük oranda Türk Telekom'un sağladığını belirten Ömür, "Ulaşım sektöründe ise Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait tüm radar ve havaalanlarının, Karayolları Genel Müdürlüğü, TCDD ve Kara Ulaştırması Birimi'nin, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün iletişim altyapıları Türk Telekom tarafından destekleniyor" diye konuştu.

Türk Telekom Kamu Müşteri Yöneticisi Nur Bahadır da finans sektöründe kamu bankalarının telekomünikasyon altyapısını da Türk Telekom'un sağladığını söyledi.

Toplantıda, Türk Telekom'un kamu kurumları ve KOBİ'ler için önemli fırsatlar içeren ve hayat kolaylaştıran hizmetleri konusunda katılımcılara bilgiler verildi.

Kaynak: AA