Baka Yönetim Kurulu İsparta'da Toplandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu, eylül ayı toplantısını Isparta Valiliğinde yaptı.

BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Antalya Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında yapılan toplantıya Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, il genel meclis başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanları, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanlar katıldı.

Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada, BAKA'nın 2014 mali destek programında bölgede destek verilecek sektör ve işletmelerin değerlendirileceğini belirtti.

BAKA'nın hazırladığı kalkınmada yol haritası olacak Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren TR 61 Düzey 2 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı'nın son şeklini aldığını bildiren Öztürk, şöyle devam etti:

"Bilindiği üzere bölge planları bölgesel kalkınmanın anayasası niteliğindedir ve Batı Akdeniz bölgesinin sosyoekonomik güncel durumunu ve gelecek projeksiyonunu net bir şekilde ortaya koyan çok önemli bir belgedir. Bu bilinçle ajansımız, bölgemizin tüm resmi ve sivil aktörlerinin katılımcılığını sağlamak suretiyle 2014-2023 Bölge Planını hazırlamış ve Kalkınma Bakanlığına onaylanmak üzere taslak metni göndermiştir. BAKA 2014-2023 Bölge Planının bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm paydaşlara çok teşekkür ediyorum."

Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

Öte yandan toplantı öncesi BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, kısa bir süre önce görevine başlayan Isparta Valisi Özkan'ı makamında ziyaret etti.

Kaynak: AA