Yeditepe Üniversitesi Rektörü Rusya'da Yeditepe Üniversitesi'ni Anlattı

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç, Rusya Federasyonu'nda düzenlenen geniş katılımlı bilimsel toplantıda Yeditepe Üniversitesi'ni anlattı.

Yeditepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yeditepe Üniversitesi, Rusya'da, Samara Hukuk Enstitüsü, Samara Bölgesi Savcılığı, Kazakistan El-Farabi Üniversitesi ile Samara Bölgesi Kadınlar Birliği tarafından düzenlenen ve Samara Bölgesi Rektörler Konseyi, Güney Bölgesi, Volga Bölgesi ve Rusya'nın diğer Federal Bölgelerinin desteklediği "İnsanlık Kültürünün Bir Fenomeni Olarak Suç ve Ceza" konulu Uluslararası Bilimsel Forumun onur konuğu oldu.

Ünlü Rus opera sanatçısı Fedor Şalyapin'in adının verildiği M/S Fedor Şalyapin gemisinde 9-13 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenen forumun açılışı, Samara Hukuk Enstitüsü'nde yapıldı.

Samara Hukuk Enstitüsü Rektörü, Hukuk Doktoru ve "Rusya'nın Onurlandırılan Bilim Adamı"unvanına sahip General Roman Romashov'un açılış konuşmasından sonra, onur konuğu olarak ilk söz Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç'a verildi.

Prof. Dr. Baç yaptığı sunumda, Yeditepe Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgi verdi ve Yeditepe öğrencilerinin Samara'da kısa ve uzun sürelere programlara katılım olanağının sağlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Prof. Dr. Baç, Yeditepe Üniversitesi'nin sadece Hukuk Fakültesi'nin 90 Avrupa Birliği Üniversitesi ile Erasmus Anlaşması olduğunu, her yıl Yeditepe'ye 350-400 civarında Avrupalı öğrencinin eğitim görmek üzere geldiğini ve ABD ile de kapsamlı işbirlikleri olduğunu sözlerine ekledi. Rusya Federasyonu ile de müşterek bilimsel çalışmalar sürdürüldüğünü belirten Prof. Dr. Baç, geçtiğimiz yıl Yeditepe Üniversitesi'nin Çin üniversiteleriyle gerçekleştirdiği anlaşmaların da genişleyerek uygulandığını vurguladı.

Samara İşletme Bilimleri Üniversitesi Rektörü ile görüşmeler yapılarak dual ve double diploma olanakları üzerinde çalışma kararı alındı.

Aralarında Nizhni Novgrorod Akademisi profesörlerinden Dr. Vladimir Baranov, Rusya Adalet Akademisi profesörlerinden Vladimir Syryh, Salford Üniversitesi'nden Dr. Crawley Elanine ve Samara Devlet Üniversitesi'nden Tatiana Klenova'nın da konuşmacı olarak yer aldığı forumda, Yeditepe Hukuk Fakültesi Dekanı ve Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Yard. Doç.Dr. Barış Erman tarafından hazırlanan Özel Yetkili Mahkemeler konusunda bir tebliğin özetini sundu. Yard. Doç. Dr. Barış Erman ve Fulya Eroğlu tarafından kaleme alınan bir diğer makale de bilimsel konsorsiyum tarafından kabul edilerek konferans kitabında yayınlanması kararlaştırıldı.

Kaynak: AA