Yeni Eğitim ve Öğretimin Yılının Başlaması

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, "Çocuklarımıza salt bilgi yüklemek yerine bilgiyi kullanan, analitik bakabilen, sorun çözen, sonuca ulaşan bir gençlik ve vatandaş yetiştirmek temel esasımızdır" dedi.

Vali Mayda, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Dumlupınar İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, toplumları dinamik hale getiren şeyin eğitim olduğunu belirtti.

Eğitimin, öğrenciler, milli eğitimciler ve veliler olmak üzere üçlü sacayağından oluştuğunu ifade eden Vali Mayda, "Bu üçlünün birbiriyle irtibat halinde olması eğitim ve öğretimin kalitesini artırıyor. Bu nedenle bu üçlü sacayağının okullarımızda etkili olmasını bekliyoruz. Tarihini bilen, milli değerlerine sahip ve büyük Atatürk'ün işaret ettiği üzere 'ilmi hür, vicdanı hür, irfani hür' gençler yetiştirmek için birlikte el ele verip gayret etmek durumundayız. Çocuklarımıza salt bilgi yüklemek yerine, bilgiyi kullanan, analitik bakabilen, sorun çözen, sonuca ulaşan bir gençlik ve vatandaş yetiştirmek temel esasımızdır" diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise çocuklara sağlam bir gelecek temin etmenin en önemli yolunun, sağlam bir eğitim vermekle mümkün olduğunu vurgulayarak, "Bunun için gelişmiş ülkeler, bütçelerinden eğitime önemli pay ayırmaktadır. Türkiye olarak biz de bütçesinin yaklaşık yüzde 30'unu eğitime ayırmış bir ülkeyiz. Geleceğimizin şekillenmesinin en önemli mimarları çocuklarımızdır. Bu nedenle çocuklarımızı çok iyi yetiştirmek zorundayız" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Aktaş, yeni öğretim yılında Gümüşhane genelinde 173 okul, bin 163 sınıfta 19 bin 477 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

Törende, Dumlupınar İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Yiğit Fatih Yavuz'un, İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okuması törene katılanlardan büyük alkış aldı.

Tören, Emniyet Müdürlüğünce uygulanan "Gümüş Çocuk" projesi kapsamında öğrencilere kitap dağıtılması, okunan şiirler ve son sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan öğrencilere çiçek ikramı ile sona erdi.

Törene, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Ahmet Can, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA