Sorgun'da Halk Eğitim Merkezi Planlama ve İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Sorgun'da Halk Eğitimi Merkezi Planlama ve İşbirliği Toplantısı yapıldı.

Kaymakam Levent Kılıç, Öğretmenevi Salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, Sorgun Halk Eğitimi Merkezinin Yozgat genelinde yoğun çalışan ve en fazla kurs açan bir merkez olduğunu belirterek, açılan bu kurslarda çok güzel ürünler üretildiğini söyledi.

Türkiye çapında katıldıkları tüm fuar ve etkinliklerde Sorgun standının çok beğenildiğini belirten Kaymakam Kılıç, "Özellikle çini atölyemizde üretilen çiniler, herkesin büyük beğenisini kazanmış durumda. Bugüne kadar açılan çini kurslarında 100'den fazla bayan kursiyerimiz bu mesleği öğrendiler ve şu an ürettiklerini çeşitli yollarla satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Ayrıca kurumumuz ve diğer kurumlar tarafından verilecek ödül ve hediyeleri de yine bu çini atölyemizin ürünlerinden temin ediyoruz" diye konuştu.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Erol ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 56 farklı alanda 152 kurs açtığını, bu kurslara bin 338'i kadın 2 bin 708 kişinin katıldığını vurgulayarak, hedeflerinin üretilen işlerin pazarlamasını en etkin ve en kolay bir şekilde sağlamak olduğunu söyledi.

Toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Erol, okul müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA