Karadenizli Besicilerin Avrupa Yakası Beklentisi

Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, “Karadeniz çiftçisine Avrupa yakasını açsınlar” dedi.

Karadenizli Besicilerin Avrupa Yakası Beklentisi
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvancılıkla geçimini sağlayanların yaşadıkları sıkıntıyı dile getiren Başkan Dökülen, Avrupa yakasında kurbanlık gönderememenin rahatsızlık verici olduğunu kaydetti.

Karadeniz’de bazı illerden gönderilen hayvanların Avrupa yakasına geçtiğini ileri süren Başkan Dökülen, “Ben bir Ziraat Odası Başkanı olarak ne sebepten olduğunu çözemiyorum. Benim çiftçim buzağısının günü geçtiği zaman bir tane buzağıya küpe taktıramıyor, Urfa’da Van’da Kars’ta benim çiftçim oradan mal alıyor 50 tane yüz tane mal aldığı zaman anında küpe geliyor. Birçok çiftçi Avrupa yakasına hayvanını geçiriyor geçirilen hayvanın küpesi 34 plakalı olarak takılıyor, yüz iki yüz küpe veriliyor. Benim çiftçim Tokat’ta bir tane küpe bulamıyor. Türkiye’de kanunlar bazı iller için mi geçerli yoksa 81 il için mi geçerli?” diye konuştu.

Yetkililere seslenen Başkan Dökülen, Tokat’ın büyükbaş hayvan sorununu çözüm belediğini ifade ederek, “Bu senede Avrupa yakasına geçemezlerse bütün çiftçilerimiz batmak üzere. Geçen senelerde hastalık var dediler. Türkiye’de Avrupa yakasında hastalık yokta bizim bölgede mi var? Hastalık varsa önlemi alınır. Yetkililer müdahale etmesinler ve Karadeniz çiftçisine Avrupa yakasını açsınlar. Ayrıca çiftçilerim büyük şehirlerde yer sıkıntısı da yaşıyorlar. Belediye başkanlarımızdan rica ediyorum, çiftçilerimiz mağdur olmasın” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA