Aso Teknik Koleji Yeni Eğitim Öğretim Yılına Başladı

Ankara Sanayi Odası'nın geçen sene 72 öğrenciyle açılan ve bu yıl 42 öğrenci daha alan Türkiye'nin ilk Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji yeni eğitim ve öğretim yılına başladı.

ASO'dan yapılan açıklamaya göre, 1. OSB'nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ASO Teknik Koleji yeni eğitim ve öğretim yılı açılış töreni ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

ASO ve 1. OSB'nin işbirliğiyle kurulan ASO Teknik Koleji'nin geçen sene 72 öğrenciyle eğitime başladığına dikkat çekilen açıklamada, okula bu yıl 42 öğrencinin daha katıldığı ve öğrenim görecek toplam öğrenci sayısının 114'e çıktığı bildirildi.

Okul açılışında konuşan ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, ASO Teknik Koleji ile birlikte standardizasyonun çok ötesinde bir eğitim anlayışını Türkiye'ye kazandırdıklarını söyledi.

Kaya, kolejde eğitim gören gençlerin ülke geleceğine yeni ufuklar, yeni keşifler ve yeni bir vizyon katacaklarını vurguladı.

Öğrencilere girişimcilik ve yenilik eğitimleri verildiğini belirten Kaya, Türkiye'de alışılmış eğitim sisteminden farklı olarak okulda uygulamalı ve inovasyona yönelik çalışmaların ağırlık kazandığını ifade etti.

Kaya, okuldaki eğitimle sanayicilerin yaşadığı ara eleman sıkıntısının azalacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Gençlerimiz, sanayicimizin yaşadığı ara eleman sıkıntısına çare olmakla kalmayıp gelecekte ekonomi ve iş dünyasının yetişmiş, becerikli ve hünerli bireyleri olarak aramıza katılacaklardır. Ülkemizin 2023 yılı hedefleri arasında olan dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında olmak istiyorsak genç kuşağın eğitimine önem vermemiz gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Bu minvalde kurmuş olduğumuz ASO Teknik Koleji, yakın tarihte yaşamış olduğumuz siyasi çalkantılar nedeniyle meslek liselerinin bozulmuş olan imajına son vererek, meslek liselerine olan olumsuz bakış açısını yenileyeceği ve ülkemizin eğitim politikasına örnek teşkil edeceği kanaatini taşıyorum. Bizler Türkiye'de örnek oluşturacak bu eğitim yatırımlarının destekçisi ve takipçisi olacağız. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız yeni ASO Teknik Koleji eğitim binasıyla da eğitim ve teknolojisinin buluşmasını sağlayacağız."

Kaynak: AA