Vali Karahan'dan, Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

GİRESUN - Giresun Valisi Hasan Karahan,"Bir ülke için yapılacak en önemli yatırım insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır" dedi.

Karahan, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı'nın başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, 2013-2014 eğitim -öğretim yılına başlamanın, tatlı telaşını, heyecanını ve coşkusunu yaşadıklarınıifade eden Karahan, şunları kaydetti:

"Okula ilk kez başlamanın heyecanı ile yüreği çarpan minik yavrularımıza ve okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan sevgili çocuklarımıza, kutsal mesleği seçen öğretmenlerimize, milli eğitim idarecilerimize ve tüm velilerimize yeni eğitim-öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum. Bir milleti yücelten ve ilerleten onun eğitim başarısıdır. İyi bir eğitim bir toplumu geri kalmışlıktan kurtardığı gibi modern, ileri, aydın bir toplum haline de getirir. Bir ülke için yapılacak en önemli yatırım insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır. Zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, hedefi yüksek olan toplumlar, asla göz ardı etmezler. Sevgi öğrenciler, uzun süren bir tatil döneminden sonra yeniden okula dönüyorsunuz. En büyük düşmanınızın tembellik ve cehalet, en büyük dostunuzun güzel ahlak, en güçlü silahınızın da bilgi olduğunu asla unutmayın. Değerli öğretmenlerimiz ve eğitim yöneticilerimiz, çevreyle iç içe, toplumla bütünleşmiş, değişim ve gelişime açık bir eğitim anlayışıyla 2013-2014 eğitim-öğretim yılını hep birlikte başarıyla tamamlayacağımız noktasında sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır. ''

Kaynak: AA